5-leuke-oscars-feiten
Gravity

5 leuke Oscars feiten

De uitslag van de Oscar nominaties over 2014 zijn bekend, maar wat je misschien niet weet zijn de de 5 leuke Oscars feiten die we voor jou verzameld hebben. Alle vijf de films zijn absolute aanraders om eens te gaan kijken, met ieder zijn eigen verhaal.

American Hustle

American Hustle, de film die door David O. Russell gedirect werd in 1981 was voor twee derde gescript en werd voor één derde geïmproviseerd. Toch wisten ze op plaats twee te eindigen tijdens de Oscar nominaties. Een hele prestatie, zeker als je er vanuit gaat dat slechts 66% zoals gepland ging. Dit laat zien dat je dus niet altijd je aan het script hoeft te houden als je een Oscar wilt winnen. Russell adviseerde zelfs nog: “Just go do whatever you’re going to do”.

Captain Philips

Captain Philips, de film met Tom Hanks die daar de kapitein is over een enorm groot cargo schip maakte ook wat mee tijdens de set. Terwijl de crew de opnames aan het maken waren, moesten een aantal niet-professionele acteurs overgeven en dat over Tom Hanks heen! Er was bijna geen ruimte in de boot en hij schrok zich kapot. De coole Tom wist zich netjes in te houden en ging als een echte gentleman snel een douche nemen en heeft er nooit wat over gezegd. Hoe groot je ook bent, wat er ook gebeurd, een ongelukje kan altijd gebeuren. Tom liet het gewoon van zich af en ging verder met filmen.

Gravity

Gravity, de film die de Oscar nominatie van 2014 won is werkelijk een wonder vol techniek. Ruim vier jaar werkte Alfonso Cuarón aan Gravity om de film werkelijkheid te maken. Het enige probleem dat er was, was dat de benodigde technologie nog niet bestond totdat Avatar kwam! Avatar bestaat voor ruim 60% uit CG Movie Technology. Een speciale technologie die computerbeelden weet te modden tot realistische beelden. De film Gravity doet hier nog een schepje bovenop door de film met ruim 80% aan CG technologie te ontwikkelen. Daarbij was het een enorme uitdaging om de belichting voor de film te verzorgen, want 90 minuten in de “orbit” staat voor één dag op aarde. Een grote kubus vol met 1.8 miljoen lampjes die individueel bestuurd werden, werd gebruikt om de film op te nemen. Sandra Bullock zat soms zelfs ruim 9 tot 10 uur in deze kubus omdat het enorm moeilijk was om haar in die kubus te krijgen. De film Gravity laat in ieder geval zien dat ze het onmogelijke mogelijk hebben gemaakt door te wachten op het juiste moment, mede dankzij de technologie van Avatar.

12 Years a Slave

12 Years a Slave, de verfilming van het vreselijke leven dat slaven leiden. Deze film bracht heel veel emoties in beeld, waarbij de acteurs het soms ook erg moeilijk hadden. Acteur Michael Fassbender viel zelfs flauw tijdens een opname waarbij hij Lupita Nyong’o’s Patsey verkracht. En tijdens een interview met Arsenio Hall, die de slaaf Robert speelt, liet hij weten dat hij emotioneel neerstortte tijdens een van de opnames. Het is dan ook erg knap dat de acteurs erin slaagde de film af te maken en dit verhaal te delen met de wereld. Hoewel dit erg triest klinkt, is het wel mooi dat dit soort verhalen niet verloren gaan.

The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street, de film waarin Leonardo DiCaprio de hoofdrol in speelt. Deze film is naast een Oscar ook genomineerd voor de film waarin het meeste “F*ck” werd geroepen in de Verenigde Staten. Naast heiligschennis wordt ook het drugsgebruik van de altijd feestende Jordan Belfort negatief in het beeld gebracht. De fraudeur van Wall Street werd door een “expert” geïnstrueerd hoe hij het beste het drugsgebruik zo realistisch mogelijk eruit kon laten zien. Zo bleek de hulp wel welkom maar het gebruik ervan natuurlijk niet. Deze film laat dan ook goed zien wat drugs met je kan doen en dat gelukkig zijn hier zeker bij thuis hoort.

Ontdek meer mannen films op lifestyle blog mensgoodlife.