de-beste-films-en-series-over-waargebeurde-verhalen-op-netflix
de-beste-films-en-series-over-waargebeurde-verhalen-op-netflix

De beste films en series over waargebeurde verhalen op Netflix

Het grote aanbod van Netflix geeft ons zo nu en dan momenten waarop we door de bomen het bos niet meer zien en simpelweg niet weten wat we willen kijken. Op deze momenten kan een lijst met topseries en –films op Netflix ons een duwtje in de goede richting geven. Deze keer lichten we de beste films en series over waargebeurde verhalen op Netflix uit. Met de volgende parels ben je in ieder geval weer een tijd zoet.

#1 Making a murderer

Deze serie draait om de Amerikaanse Steven Avery die 18 jaar onschuldig in de gevangenis zat. Na 2 jaar als vrij man door het leven te gaan, wordt hij opnieuw opgepakt. Deze keer wordt hij opgepakt voor een gewelddadige moord waarvoor hij levenslang krijgt, zonder harde bewijzen… De hele zaak roept aan alle kanten vraagtekens op en zorgt ook voor verdeeldheid bij verschillende betrokkenen. Terwijl je deze serie vanaf je bank aan het bingen bent, zit Avery nog steeds gevangen: terecht of niet? Wereldwijd krijgt deze zaak aandacht, mede door deze indrukwekkende documentaireserie. Bereid je maar voor op de nodige twijfels aan het Amerikaanse rechtssysteem en ook aan je eigen mensenkennis. Hoe denk jij over deze zaak?

Er zijn nog meer waargebeurde verhalen… lees snel door!

#2 The big short

De financiële crisis (2007-2012) met de problemen op de huizenmarkt en de kredietcrisis als aanloop staat centraal in deze film. Grote banken, de overheid en de media zagen niet dat de wereldeconomie aan het instorten was, terwijl een aantal slimme buitenstaanders dit wel zagen aankomen. Met het motto van “Be first. Be smarter. Or cheat” bedenken deze slimmeriken een plan waarmee ze kunnen profiteren van de crisis. Deze risicovolle investering heeft echter wel wat haken en ogen

#3 The Wolf of Wallstreet

In deze film gaan we terug naar eind jaren tachtig wanneer effectenmakelaar Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) “geniet” van het rock ’n roll leven met drugs, drank en seks. Door fraude wordt deze Jordan multimiljonair en samen met zijn zakenpartner Donnie Azoff (Jonah Hill) gooit hij flinke bedragen over de balk om van zo’n luxe leventje te genieten. Er zit echter een “stop” op deze tijd wanneer Jordan zijn carrière ten onder ziet gaan vanwege aanklachten wegens fraude. Hierbij spelen corruptie en de maffia een grote rol.

#4 Bankier van het verzet

Bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) krijgt in de Tweede Wereldoorlog de vraag of hij zijn financiële contacten wil gebruiken voor het verzet. Hij aarzelt niet en trommelt zijn broer Gijs (Jacob Derwig) op om samen een risicovolle constructie te bedenken om grote leningen af te sluiten om het verzet te bekostigen. Wanneer dit niet genoeg geld in het laatje brengt, komen de broers met de grootste bankfraude uit de geschiedenis van Nederland. Miljoenen guldens worden uit de Nederlandse Bank gesluisd. De operatie wordt groter en groter waardoor ook steeds meer mensen op de hoogte zijn van deze bankfraude. Dit betekent ook dat de kans dat het plan uitlekt en er een einde komt aan het leven van de bankier van het verzet groter en groter wordt…

#5 Evil Genius

In deze serie gaan we terug naar 2003 waar zich een bizarre situatie voordoet in Pennsylvania. Een bank wordt overvallen door een pizzabezorger die een bom om zijn nek heeft. Omringt door politie blaast de man zich op. Het wordt nog gekker… Dit blijkt namelijk pas het begin van een heel complexe zaak. Na een aantal weken duikt er namelijk een lijk op in een ijskast. Wat heeft dit lijk dan toch te maken met die bizarre overval? Ben je een liefhebber van misdaadseries? Begin dan zeker met Evil Genius!

#6 King Richard (2021)

Een film die voor hoofdacteur Will Smith met een Oscar bekroond is voor zijn indrukwekkende vertolking van de vader van tennislegendes Venus en Serena Williams. In King Richard volg je het leven van deze ontzettend harde maar doorzettende vader die als doel heeft om zijn dochters naar het hoogste tennisniveau te brengen. Een waargebeurd verhaal, welke met ontzettend veel lof ontvangen is. De onconventionele methodes van Richard zijn stof tot nadenken, hoewel ze de dames wel heel ver gebracht hebben.

#7 The Mauritanian (2021)

Tja, acteur Benedict Cumberbatch in de hoofdrol. Wat wil je nog meer voor een film die valt in de categorie waargebeurde verhalen? Het is algemeen bekend dat Benedict haarfijn personages weet weg te zetten, denk aan een film als The Imitation Game en zijn magnifieke rol als Alan Turing. In The Mauritanian, speelt hij Mohamedou Ould Slahi, een Mauritaniër die zonder pardon opgepakt wordt door de Amerikaanse regering. Waarvoor? Hij is een verdachte voor de aanslagen van 9/11. Rechtspraak is niet aan de orde, hij eindigt binnen no-time in de zwaarste gevangenis van het land: het beruchte Guantanamo Bay. Met een team van ambitieuze advocaten probeert hij zijn toekomst te redden en de waarheid aan het licht te brengen. Een spannende misdaadthriller van hoog niveau.

Laat je verbazen door deze verbluffende waargebeurde verhalen, enjoy goodlife!

Vind meer film– en serienieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.