filmnieuws-the-true-history-of-the-kelly-gang
filmnieuws-the-true-history-of-the-kelly-gang

Filmnieuws: The True History of the Kelly Gang

Aan de ene kant uitgegroeid tot Australische volksheld en aan de andere kant diep gedaald tot ijskoude moordenaar, Ned Kelly. Deze tegenstrijdigheid roept vragen op over deze Ned en zijn Kelly Gang. Zij kwamen regelmatig tevoorschijn om verschillende misdaden te plegen: van het stelen van vee en het plegen van een bankoverval tot brute moorden. Ondanks dat Ned Kelly in 1880 geëxecuteerd werd, leeft het verhaal rondom hem nog steeds voort. Na 2 films (1970 en 2003) en een boek (2000) is het weer tijd, in maart zien we Ned Kelly wederom op het witte doek verschijnen!

[divider]Filmnieuws: The True History of the Kelly Gang[/divider]

Ned Kelly

Als klein jochie ging Ned Kelly al opvallend door het leven, conflicten met de lokale politie ging hij niet uit de weg. De moord op verschillende politieagenten zorgden ervoor dat hij en een aantal kompanen uit de Kelly Gang vogelvrij werden verklaard.

De avonturen en conflicten die centraal stonden in het leven van Ned kwamen plotseling tot een einde toen hij op 28 juni 1880 in handen van de politie kwam. In Glenrowan, een kleine stad in de Australische staat Victoria, werd op deze dag een hotel (waar de Kelly Gang zich schuilhield) omsingeld door agenten. De spanning was om te snijden en de in het nauw gedreven Kelly Gang startte een vuurgevecht. Zelfgemaakte ijzeren harnassen en helmen moesten de Kelly Gang beschermen. Dit lijkt in eerste instantie te lukken wanneer Ned al schietend op de agenten afloopt. De kogels van de agenten lijken Ned niet te kunnen raken, totdat… Een van de agenten ziet dat de benen van Ned niet bepantserd zijn. Hij mikt en… Ned valt op de grond. De vogelvrij verklaarde Ned Kelly is in handen van de politie…

De dag van vandaag

Ned Kelly is tot op de dag van vandaag een interessant figuur uit de geschiedenis van Australië. Voor het ene deel van de bevolking is hij een absolute volksheld en voor het andere deel is hij niets meer dan een ordinaire moordenaar. Zo’n 150 jaar na de dood van Ned, leeft de legende in ieder geval nog steeds. Dit blijkt onder andere uit de film die in maart uitkomt met een geweldige cast die een duik neemt in het leven van de Kelly Gang. Het is nog maar heel even wachten op “The True History of the Kelly Gang”.

The True History of the Kelly Gang

In deze 3e film over de Kelly’s worden we meegezogen in het leven van een kleine Ned Kelly (George MacKay). Dit jochie leert al van kinds af aan van alles van de beruchte struikrover Harry Power (Russel Crowe). De arrestatie van Neds moeder is voor Ned de druppel. Het overvallen van kleine postkoetsen is niet meer genoeg en hij gaat een stap verder. Met een aantal kompanen plant hij een opstand tegen de Britse overheersers. Dit leidt tot een (te verwachten) clash tussen deze vrijbuiters en de autoriteiten.

Justin Kurzel is de regisseur van deze film. Hij heeft de film losjes gebaseerd op het boek van Peter Carey (die in 2001 een prijs binnenhaalde met het gelijknamige boek). Grote namen als George MacKay, Essie Davis, Charlie Hunnam, Nicholas Hoult en Russel Crowe zien we shinen op het witte doek in deze film.

Laat je meeslepen in het verhaal van de beruchte Kelly Gang, enjoy goodlife!

[divider]Trailer: Kelly Gang film 2020[/divider]

[divider]Footage[/divider]

Ontdek meer entertainment nieuws op lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.