het-waargebeurde-ontsnappingsverhaal-papillon
Dutch FilmWorks

Het waargebeurde ontsnappingsverhaal Papillon

Mis het waargebeurde ontsnappingsverhaal Papillon niet. Een verhaal dat gebaseerd is op de autobiografie van Henri “Papillon” Charrière, die stelde dat 75 procent uit zijn boek waar was. Een uniek verhaal dat eerder op het witte doek verscheen. De epische Frans-Amerikaanse avonturenfilm was in 1973 een groot succes, deze remake moet je daarom zeker zien. Lees snel het waargebeurde ontsnappingsverhaal Papillon:

De ontsnapping van Papillon

Kluisrover Henri Charrière was een Franse crimineel en schrijver, die beroemd is geworden door zijn autobiografische roman Papillon (1969). Op jonge leeftijd had Henri al van alles meegemaakt. Een vader die gewond werd tijdens de Eerste Wereldoorlog en een moeder die een besmettelijke ziekte opliep in Inodchina. Op de kostschool hield hij het niet lang vol, waarna hij door zijn vader naar de marine werd gebracht. Hij liet op zijn borst een tattoo zetten met een grote vlinder en verminkte zijn linkse duim om zo de marine te ontvluchten. Later belandde hij in de onderwereld waar hij bekend stond door zijn “Papillon” tattoo. Echter op een dag ging het écht mis. Op 26 maart 1930 raakte Roland Legrand, een bevriende crimineel, gewond en stierf hij later in het ziekenhuis. Toen gevraagd werd wie hem geschoten had noteerde de politie de naam “Papillon Roger”. Waarna op 7 april Charrière werd gearresteerd. Henri had niets te maken met deze moord en kreeg onterecht levenslange dwangarbeid. Hij kon niets anders dan ontsnappen en deed dit dan ook meerdere keren. Elke keer werd hij weer gevangengenomen, maar op een dag belandde hij op het beruchte Duivelseiland…

Een bijna onwerkelijk verhaal dat vele wendingen kent en waar “El Chapo” nog wat van zou kunnen leren. De deal met de rijke eigenzinnige Louis Dega in ruil voor bescherming. De wrede omstandigheden, eenzame opsluitingen en continue dreigingen wisten Henri niet tegen te houden. Echter op het gevreesde Île du Diable; Duivelseiland wist nog nooit iemand te ontsnappen. Zou het Henri’s ambitieuze vluchtdrang toch lukken?

film papillon

Een ongeëvenaarde Escape room

Nu we het toch over ontsnappingen hebben. Kennen jullie Gajes in de Bajes in Utrecht al? Een unieke Escape Room waar je op basis van een waargebeurd verhaal kunt (proberen te) ontsnappen? Ervaar hoe het is om in de oudste gevangenis in Nederland gevangen te zitten. Samen met je “inmates” zit je ruim een uur gevangen en heb je de taak om net als Gerrit Boef te ontsnappen. Een unieke beleving met een theatrale twist. Let wel op, het is niet zomaar een Escape Room. De adviesleeftijd is niet voor niets 16 plus. Ervaar, voel en beleef!

Win een “Papillon experience”

Doe mee en win 6 kaartjes voor de bioscoopfilm Papillon én Escape Room Gajes in de Bajes. Meedoen: Like mensgoodlife, deel dit artikel en tag 6 vrienden die je meeneemt. De actie is inmiddels voorbij, maar het avontuur nog lang niet.

Check snel deze film en ga naar die Escape Room, enjoy goodlife!

Meer films voor mannen check je op lifestyle nieuws platform mensgoodlife. Het mannenblog in Nederland voor de moderne man.