het-waargebeurde-verhaal-achter-house-of-gucci
het-waargebeurde-verhaal-achter-house-of-gucci

Het waargebeurde verhaal achter House of Gucci

House of Gucci is geïnspireerd op de schokkende ware gebeurtenissen rond het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci. Lady Gaga en Adam Driver shinen in het waargebeurde misdaad drama. Een film vol sterren uit Hollywood, seks, intriges, machtsspelletjes én uiteraard de meeste stijlvolle outfits.

Met regisseur Ridley Scott weet je dat er een hoop werk in de sets, kostuums en rekwisieten zit. Scott wordt door veel critici als een kunstenaar gezien door zijn opvallende kleurrijke, stijlvolle en opmerkelijk camerawerk dat zich domineert in zijn films. Ook zie je in al zijn films een voorliefde voor geschiedenis en schilderkunst.

Het verhaal van House of Gucci speelt zich af in de jaren zeventig, tachtig en negentig. Daarmee kon de regisseur flink uitpakken in, naar eigen zeggen zijn grote talent, het creëren van werelden. Lady Gaga heeft op Instagram een behind-the-scenes-foto gedeeld van haar en Adam Driver op de set van de film en iedereen was dan ook in de ban van de prachtige looks. Behalve de familie Gucci zelf, dat deze woest was is nog zachtjes uitgedrukt. Dit moet je weten over de modefilm!

Proces van de eeuw

House of Gucci is gebaseerd op het waargebeurde en vooral ook ongelooflijke verhaal van Patrizia Reggiani. Lady Gaga vertolkt de hoofdrol samen met Al Pacino (Aldo Gucci), Adam Driver (Maurizio Gucci), Jared Leto (Paolo Gucci) en Salma Hayek (Pina Auriemma). In de jaren ‘90 werd de beruchte Patricizia veroordeeld voor de huurmoord op haar ex-man Maurizio, de erfgenaam van het modehuis. Het is een zaak vol met schandalen en heeft geleid tot het proces van de eeuw in Italië.

Liefde op het eerste gezicht

Patrizia lijdt een doodgewoon leventje en werkt als secretaresse in het transportbedrijf van haar vader wanneer ze de bekende Maurizio ontmoet op een feestje in Milaan. De twee vallen als een blok voor elkaar en trouwen in 1972 toen ze beide 24 jaar waren. Dit volledig tegen de wens van Maurizio’s vader, Rodolfo, in. Patrizia, een vrouw die weet waar het op staat, fluistert haar man in wat hij moet doen om meer macht te krijgen en Gucci naar de top te leiden. Meer dan tien jaar leefde het paar met een luxueuze levensstijl als favoriete koppel van de Italiaanse pers en samen kregen ze twee dochters. 

Drama in de familie

Wanneer zijn vader in 1983 sterft verwerft Maurizio 50% van de aandelen in de Gucci Group en werd voorzitter van het familiebedrijf. In 1985 vertrok hij op zakenreis maar in werkelijkheid verlaat hij Patrizia voor een andere vrouw, dat pakt deze pittige dame niet al te goed op! Het zet haar ertoe hem met zijn leven te bedreigen.

In 1993 werd hij gedwongen zijn aandelen van het bedrijf te verkopen. Inmiddels woont Maurizio samen met zijn vriendin, interieurontwerpster Paola Franchi. Ruim 10 jaar later was zijn ex vrouw dan ook nog altijd publiekelijk verontwaardigd over hem. 

Zwarte weduwe

In de ochtend van 27 maart 1995 werd Maurizio doodgeschoten op de trappen van zijn kantoor in Milaan. Heel Italië is geschokt door de moord en al snel wordt bekend dat het om een huurmoord gaat. Alleen Maurizio Gucci’s ex-vrouw haalt opgelucht adem. Pas twee jaar later, in januari 1997, ontving de Italiaanse politie een anonieme tip die leidde tot hun onderzoek naar Patrizia. Zij is degene die 415.000 dollar heeft betaald om Maurizio Gucci uit de weg te ruimen. Ze wordt in 1998 aangehouden met 29 jaar gevangenisstraf tot gevolg. Gedurende deze tijd raakt Reggiani bekend als de ‘Zwarte Weduwe’. Ze heeft 18 jaar van haar straf uitgezeten voordat ze in oktober 2016 wordt vrijgelaten. Na haar vrijlating vraagt een journalist haar waarom ze haar ex-man niet zelf doodschoot. Ze antwoordt koeltjes: ‘Mijn zicht is niet zo goed’.

Dat het familiebedrijf niet tevreden is met de verfilming van dit verhaal staat buiten kijf. Ze waren teleurgesteld, in hun beleving is de identiteit gestolen van een familie om geld in het laatje te brengen voor Hollywood.

Genoeg redenen wanneer je House of Gucci nog niet hebt gekeken alsnog snel te gaan doen!

Trailer House of Gucci

Lees meer over de geweldige series en mode voor mannen op mensgoodlife.

Foto: Fabio Lovino/AP