popcorn
Kinepolis

Kinepolis geeft je de beste bioscoopervaring

Het zal nooit vervelen. Een avondje genieten van die lang verwachte blockbuster in de bioscoop met je partner of vriendengroep. Er zijn genoeg bioscopen om uit te kiezen, waar beleef je nou de ultieme bioscoopervaring? Voor ons is comfort, ruimte en gemak belangrijk. Daarnaast zorgen thema’s en speciale evenementen voor mooie afwisseling en wat ons betreft doet Kinepolis dit erg goed. Lees verder en ontdek onze belangrijkste ingrediënten voor de beste bioscoopervaring!

Ingrediënten voor ultieme bioscoopervaring

Wat maakt een bioscoop nou net wat specialer dan de ander? Wij hebben hier na een aantal bioscoopavonden eens goed over nagedacht. Wat voor ons belangrijk is, naast natuurlijk de film zelf, is de kwaliteit van het beeld en geluid. Het comfort tijdens de filmrit en de voorzieningen qua eten en drinken.

Beeld en geluid

Het beeld en geluid in een bioscoop kan een film letterlijk maken of kraken. Bij voorkeur zitten wij in een ruime zaal met een (zo) groot (mogelijk) scherm. Wij zijn erg gecharmeerd van de schermen van Kinepolis, samengaand met de 4K-laserprojector in combinatie met de geluidsvoorziening van Dolby Atmos. Kijk in zo’n zaal maar eens een epische film van het niveau Interstellar. Je wordt werkelijk weggeblazen, op de goede manier! De surround sound met 64 speakers helpt daar zeker bij. Het geluid komt overal vandaan en je zit daardoor nog meer in de film. De laserprojector is the real deal. Dankzij de laserlichtbron is er een overvloed aan licht en is het kleurenpalet ruimer en natuurlijker. Het licht knippert niet en het contrast tussen licht is zeer goed.

Zitgemak, ruimte en comfort

De film, het beeld en geluid, allemaal dik in orde. Je moet bij een serieuze blockbuster wel de nodige uurtjes in die stoel vertoeven! Het is dan erg prettig wanneer je een ruime stoel hebt, met veel beenruimte, armruimte en plaats voor je eten en drinken. Bij Kinepolis is dit top geregeld en ook zijn er plaatsen gereserveerd voor mensen met een rolstoel. Het is belangrijk dat een zo breed mogelijk publiek toegang heeft tot de film. Iedereen verdient een fijne bioscoopervaring.

Popcorn, cola en de rest

Wij moeten gewoon enorme bakken popcorn, zakken snoep en bier of frisdrank bij hebben. Een bioscoopavondje met onze redactie of vriendengroep is bijna altijd een mega cheatday. Veel eten en drinken en heerlijk die film wegkijken. Tja, beter kan niet toch? Wel fijn om dan genoeg keuze te hebben uit verschillende soorten drankjes, chips, popcorn, snoepgoed en chocolade. Want ook daarin is variëren wel lekker.

De film zelf

Tja, het is haast vanzelfsprekend. Wanneer je totaal niets hebt met enge horrorfilms die je tot weken later ’s nachts het stuipen op het lijf jagen, dan moet je daar gewoon niet naartoe gaan! Je gaat naar de bioscoop om te genieten van een filmgenre wat bij je past. De ideale bioscoopervaring begint voor ons met het wekenlang uitkijken naar de release van een film. Zoals bijvoorbeeld The Avengers: Endgame, van Marvel. Daar hebben wij echt enorm lang naar uitgekeken. Is het eenmaal zover? Dan zit je klaar in je stoel en ready to ride.

Bier, Burgers & Blockbusters bij Kinepolis

In de intro van dit artikel gaven we het al aan. Naast de reguliere filmavonden is het leuk om zo nu en dan een speciaal evenement mee te pakken. Aangezien wij mannen houden van films, eten én drinken, is het Bier, Burgers & Blockbusters evenement van Kinepolis een goed voorbeeld. Bier en burgers voor, schrik niet.. € 1,- per stuk en een topfilm als toetje. Wie wil dat nou niet?

Zijn wij een belangrijk ingrediënt vergeten voor een ideale filmavond? Stuur ons dan een berichtje, wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen!

Meer over films en bioscoop lees je op lifestyle platform mensgoodlife.