oppenheimer-is-de-beste-film-van-deze-eeuw
oppenheimer-is-de-beste-film-van-deze-eeuw

Oppenheimer is de beste film van deze eeuw!

De historische, drie-uur-durende fictie film Oppenheimer is geregisseerd door Christopher Nolan. Hij baseerde de film op het boek American PrometheusThe Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer geschreven door Martin Sherwin en Kai Bird. Het verhaal draait om een raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest. De verfilming is vanaf 23 juli 2023 te zien in de Nederlandse bioscopen. En inmiddels is deze al een groot succes met lovende recensies en maar liefst een 8,8 op IMDb. Zeker het kijken (van de trailer) waard dus!

Waar gaat de film over?

In de film kijken we door de ogen van wetenschapper J. Robert Oppenheimer (gespeeld door Cillian Murphy) naar de strijd met de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog. Oppenheimer leidt het geheime Manhattanproject. Oftewel het project waarbij een atoombom voor de Verenigde Staten wordt ontwikkeld. Hier worden miljarden dollars in geïnvesteerd. Bijvoorbeeld ook om een compleet nieuw dorp te bouwen in de verlaten woestijn van New Mexico, waar de verschillende wetenschappers met hun families kunnen wonen en leven. Allemaal met het uiteindelijke doel om een einde te maken aan de vernietigende oorlog. Gaat Oppenheimer dit project laten slagen? Houdt zijn morele kompas hem tegen? Of bedenkt hij zich dit pas als het te laat is…

Het grootste experiment van de wetenschap

Tegelijkertijd komt zijn bewogen privéleven aan het licht. Oppenheimer is getrouwd met Katherine (gespeeld door Emily Blunt), maar heeft ondertussen een affaire met Jean Tatlock, lid van de Communistische Partij. De overheid ziet haar als bedreiging voor de belangen van de Amerikaanse veiligheid. Het lijkt er namelijk op dat ook Oppenheimer stiekem sympathie krijgt met de Communistische Partij.

Win kaartjes voor Oppenheimer!

Kan je niet wachten om deze nieuwe film te aanschouwen? Dan is deze win actie echt wat voor jou! Like het Facebook of Instagram bericht en maak kans op twee gratis kaartjes voor Oppenheimer!

Bekijk deze gloednieuwe film vanaf 23 juli 2023 in de bioscoop, enjoy goodlife!

Held, redder en vernietiger in één

Nieuwsgierig naar meer? Oppenheimer is te zien in 2D en IMAX. Wil je meer lezen over films en series? Lees dan snel verder online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!.