welke-films-en-series-van-marvel-komen-uit-in-2022
welke-films-en-series-van-marvel-komen-uit-in-2022

Welke films en series van Marvel komen uit in 2022

Het nieuwe jaar is van start en dat betekent dat het hoog tijd is om eens te bespreken wat Marvel Studios dit jaar voor ons in petto heeft (voor zover we dat denken te weten).

Marvel-films in 2022:

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (6 mei 2022)

Benedict Cumberbatch, de legendarische dokter die we allemaal kennen, komt terug in deze nieuwe actiefilm. Het is een vervolg op de in 2016 uitgekomen film “Doctor Strange”. Strange, Wanda en Mordo zijn terug! Jammer dat we nog moeten wachten tot mei…

Thor: Love and Thunder (8 juli 2022)

Thor zagen we voor het laatst in de “Avengers: Endgame” waar hij op weg ging om zichzelf te vinden met de Guardians of the Galaxy. Tessa Thompson is terug als Valkyrie en (goed om te weten) de prachtige Natalie Portman keert terug als Thor’s ex Jane Foster.

Black Panther: Wakanda Forever (11 november 2022)

De kaskraker genaamd “Black Panther” wordt vervolgd in deze nieuwe film die eind 2022 zal verschijnen. Helaas nu zonder Chadwick Roseman, die in 2020 overleed aan de gevolgen van darmkanker. Zijn karakter, T’Challa, wordt uit respect voor hem niet door iemand anders gespeeld. De rest van de oude crew is er weer bij en dat belooft wat in het koninkrijk Wakanda.

Marvel-series in 2022:

Ms. marvel (exacte datum nog onbekend)

Superheldin Kamala, waar deze nieuwe Marvel-serie om draait, komt uit New Jersey en ontdekt haar polymorfe krachten: ze kan verschillende gedaantes aannemen. Nieuwkomer Iman Vellani speelt Kamala, de eerste moslimheld van het MCU. Ze moet krachten verwerven, uitzoeken hoe ze die moet gebruiken en beslissen over wat voor held ze wil zijn.

She-Hulk (exacte datum nog onbekend)

Naast een mannelijke hulk (Bruce Banner) krijgen we dit jaar ook een vrouwelijke She-hulk. Advocaat Jennifer Walters, de nicht van Bruce Banner, krijgt na een bloedtransfusie te maken met bijwerkingen. Tatiana Maslany neemt deze rol van Jennifer de She-hulk op zich.

What if…? Season 2

Emotioneel en verbonden met het algehele universum… “What if…?”. De trailer zegt eigenlijk al genoeg. We weten niet welke universums we in seizoen 2 zullen krijgen, maar het lijkt erop dat we de verloren aflevering zien waarin Gamora, Thanos verslaat.

Secret Invasion

Het einde van de Infinity Saga liet fans speculeren over wat er zou komen. De introductie van de Skrulls deed iedereen geloven dat we op weg waren naar Secret Invasion en Marvel bewaarde dat voor een tv-serie. Nick Fury van Samuel L. Jackson, Maria Hill van Cobie Smulders en Talos van Ben Mendelsohn worden vergezeld door nieuwkomers Emilia Clarke, Olivia Colman en Kingsley Ben-Adir. De show volgt de helden terwijl ze een geheime Skrull-invasie ontrafelen.

Moon knight 2022

Oscar Isaac, als Marc Spector, voegt zich bij de MCU in Moon Knight. Hij heeft een dissociatieve identiteitsstoornis. Elke identiteit van Spector is een apart personage wat tot fascinerende beelden moet leiden. Een kans voor Oscar om psychische aandoeningen in de superheldenwereld te verkennen.

Marvel special: The Guardians of the Galaxy Holiday Special (november 2022)

Als kers op de taart krijgen we dit jaar ook een unieke special te zien. Het is een tijdje geleden dat we de Guardian of the Galaxy gezien hebben en voordat het team terugkeert in hun eigen film, komen ze nog even langs voor een vakantiespecial vol shenanigans en waarschijnlijk over the top nonsens en dansfeesten. Misschien krijgen we, met een beetje mazzel, een hint voor Guardians of the Galaxy Vol. 3, die gepland staat voor 5 mei 2023…

Zet bovenstaande data maar alvast in je agenda want dit wordt bingewatchen, enjoy goodlife!

Vind meer films en series op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.