nouveaubeats-vince-le-fin
Nouveaubeats

Nouveaubeats

Geniet van de lekkerste beats met Nouveaubeats (voorheen NouveauBeats & Vince Le Fin), het opkomende DJ duo dat er flink op los bounced. Ze begonnen in Oisterwijk, zijn inmiddels flink doorgegroeid tot internationale artiesten en draaien op de grootste clubs en festivals: Dikke house muziek die je echt voelt.

Nouveaubeats:

Wie zijn Nouveaubeats & Vince le Fin?

Niels Brooimans (26 jaar, Amsterdam) & Vincent van den Ende (21 jaar, Amsterdam) hebben beiden enorme passie voor muziek en hun daarbij horende gezamenlijke carrière. Op dit moment zijn ze dan ook erg druk bezig de wereld te veroveren met hun eigen muziek.

Nouveaubeats – Club Nouveau 046

Wat betekent muziek voor jullie?

Muziek is alles voor ons, we staan er mee op en gaan ermee naar bed. Het is daarnaast ook een uitlaatklep voor onze emoties en ons gevoel. Als we in de studio bezig zijn en iets moois hebben gemaakt geeft het altijd een lekker gevoel.

Maar als we het vervolgens testen in een club of op een festival en de mensen reageren er positief op, is dat gevoel echt onbeschrijfelijk. Dat geeft ons een enorme kick die we niet kunnen omschrijven in woorden.

Wat zou je gedaan hebben als je geen DJ was?

nouveaubeats-vince-le-fin-mensgoodlife-small

Niels: Ik zou toch in de scene zitten. Ik organiseer ook al jaren evenementen en het lijkt me zeker leuk om dit ook fulltime te doen. Dit doe ik nog steeds regelmatig, alleen is het toch lastig te combineren als je zelf ook een DJ bent.

Je wilt dan toch altijd weer jezelf weg zetten en soms moet je even niet aan jezelf denken maar aan wat de consument wil. Ook vind ik fotografie leuk. Misschien was ik wel een party fotograaf of cameraman geworden als ik dit niet had gedaan.

Vincent: Ik zou ook sowieso iets in de muziek hebben gedaan. Werken bij een platenlabel of in de studio werken als engineer of producer.

Nouveaubeats & Saint Liz – Shitfaced

Waar zijn jullie allemaal naartoe gereisd?

We treden regelmatig op in het buitenland. Daarbij moeten we zeggen dat we onszelf hier ook op focussen. In het buitenland komen de mensen echt voor de artiest en het feest en die beleving is voor ons zoveel anders dan in bijvoorbeeld Nederland.

De afgelopen 3 jaar hebben onder andere gedraaid in: Albanië, Aruba, België, Bonaire, Curaçao, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Indonesië, Kosovo, Marokko, Polen, Spanje, Zweden & Amerika. Ieder land is weer net iets anders, dat maakt het zo leuk voor ons als DJ.

Wat is jullie grootste prestatie in je carrière tot nu toe?

We denken dat dit toch onze set was op Museumplein tijdens onze eerste koningsdag dit jaar. Hier stonden we voor 80.000 man te draaien en dat gevoel is wederom echt onbeschrijfelijk. Dit was voor ons beide echt DE dag uit onze carrière tot nu toe en we hopen dat we hier volgend jaar weer mogen staan.

Wat vind jij nu echt het belangrijkst in je leven?

Het belangrijkste in ons leven zijn de momenten die we samen meemaken in de studio of op tour. Hier genieten we dan ook volop van! We hebben ieder jaar verschillende doelen waarvoor we onderling deadlines afspreken en die proberen we ieder jaar weer te realiseren of zelfs te overtreffen. Dit is onze prioriteit nummer 1. Want wanneer we dit weten te bereiken weten we zeker dat we er alles aan doen om onze droom te verwezenlijken.

Wat zou je nog meer willen doen naast muziek maken?

Niels: Momenteel ben ik naast de muziek en onze carrière ook bezig met het organiseren van kleinschalige evenementen. Het lijkt me erg tof om dit op grotere schaal te gaan doen. Momenteel ben ik dan ook bezig met het verzamelen van de juiste mensen zodat we dit samen waar kunnen maken. Ook zou ik graag ons eigen concept wereldwijd willen verkopen en dat Nouveaubeats & Vince le Fin als DJ’s onderdeel uit maken van het concept. (kijk naar een Dimitri Vegas & Like Mike die samen werken met Tomorrowland) Dit gaat dan ook zeker nog komen!

Vincent: Ik sluit me hier helemaal op aan bij Niels. Ons eigen concept groter maken en daarbij ook collega DJ’s en nieuw talent podium geven in Nederland en over de rest van de wereld.

Nouveaubeats – Club Nouveau 028 (Summer special)

Hoe zien jullie de toekomst voor je over 10 jaar?

Hier hebben we het uiteraard al vaak samen over gehad. Ik denk dat je niks anders kan doen dan dromen en heel hard werken… Je weet in deze industrie nooit hoe het zal lopen. Momenteel zijn we druk bezig met produceren van eigen tracks en daarvan willen we er aan het eind van 2013 eigenlijk al 10 af hebben. Momenteel zijn we ook druk op zoek naar labels waar we onze tracks kunnen tekenen. Dit zal ook de voornaamste bezigheid zijn tijdens het komende Amsterdam Dance Event (ADE), zodat we knallend 2014 in kunnen gaan.

Wat is jullie advies aan anderen die ook DJ willen worden?

Ga produceren! Dit is het allerbelangrijkste tegenwoordig. Op elke hoek van de straat woont tegenwoordig wel iemand die zegt ”ik ben DJ”. Wij hebben erg veel geluk gehad met onze optredens in het buitenland want we kennen niet een andere DJ die zonder hit of eigen producties / hulp van een andere DJ’s zoveel boekingen in het buitenland heeft gehad. Je ziet steeds meer jongens van 17 / 18 die beginnen met produceren en ons met mach 10 voorbij knallen. Dit is dan ook de reden dat we zeggen begin met produceren! Wanneer dit wordt gewaardeerd door mensen in de business zullen ook de optredens snel volgen. Helemaal nu je heel veel kan bereiken via het internet!

Wil jij er ook bij zijn tijdens de perfomances van Nouveaubeats? Of wil je ze boeken voor  je evenement of festival? Of ga jij misschien onze nieuwste tracks labelen? Volg dan snel Nouveaubeats op Facebook en plaats een boeking. Listen to music, enjoy Goodlife!

Check meer muziek voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.