rockmuziek-met-deze-instapnummers-ga-je-wel-overstag
rockmuziek-met-deze-instapnummers-ga-je-wel-overstag

Rockmuziek: met deze instapnummers ga je wel overstag

Als je toch op je laptop of tablet bezig bent – op zoek naar een nieuwe auto, mail wegwerken, de ene energieleverancier met de andere vergelijken, dat soort zaken – dan kun je net zo goed even een nieuwe playlist aanmaken bij je favoriete streamingdienst. Heb je het een beetje gehad met alle Top 40-muziek en wil je los, probeer dan eens een moppie gitaarrock!

muziek

Rock on met deze instapnummers. Lekkere muziek waar je helemaal op los zult gaan, enjoy goodlife!

Led Zeppelin – When The Levee Breaks

Als je bij voorbaat je vingers al in je oren stopt bij het lezen van het woord gitaar, lees dan niet verder. Met Ronnie Flex of Maan is natuurlijk ook niks mis. Ieder zijn meug. Maar soms mag het allemaal wel wat opzwepender. Met Led Zeppelin bijvoorbeeld. We kennen allemaal Stairway To Heaven van de Top 2000, maar wat te denken van dit nummer dat met een heerlijk zware drumbeat begint en gebruikt werd in onder andere de thriller Argo. Dit nummer is net zo spannend.

Nirvana – Breed

De pakkende gitaarriff van Kurt Cobain, de drumroffel van Dave Grohl en dan de repetitieve zanglijn in het couplet, waarna het refrein losbarst. Nirvana, ze waren meesters in de hard-zacht-contrasten in hun nummers maar Breed swingt en beukt van begin tot eind.

AC/DC – Back in Black

Over swingen en beuken op de muziek gesproken. Brian Jones was begin jaren ’80 de vervanger van de overleden frontman Bon Scott en hij slaagde erin de nummers net zo interessant te maken als zijn voorganger. Dat komt natuurlijk ook door de altijd loeistrakke drummer – die maar één ritme kent, namelijk rechtdoor, dat werkt namelijk altijd – en de in Nederland woonachtige gitarist Angus Young. Highway to Hell ken je wellicht al, vandaar deze iets minder bekende hit.

Queens Of The Stone Age – Go With The Flow

In de Palm Desert woestijn in Californië ontstond de stonerrock. Muzikanten kwamen daar bij elkaar, jamden de hele nacht door en gebruikten softdrugs. Vaandeldrager van het genre is Queens Of The Stone Age, dat begin deze eeuw een iets andere, meer toegankelijke weg insloeg met het album Songs For The Deaf. Daarop vind je de heerlijke uptempo track Go With The Flow. En nog veel meer moois!

Muse – Bliss

Muse grossiert eveneens in opzwepende en uptempo gitaarrock en met dit juweeltje wordt menig concert afgesloten. Het is een uitzinnig nummer dat uitnodigt tot springen, stuiteren en keihard meeblèren. Probeer die noten van Matthew Bellamy maar eens te raken, en als je toch bezig bent, draai dan meteen het hele album Origin of Symmetry uit 2001.

Ontdek meer muziek voor mannen op lifestyle blog mensgoodlife.