wil-jij-dj-worden-dit-heb-je-nodig
Davide

Wil jij DJ worden? Dit heb je nodig

Heb jij altijd al gedroomd om in plaats van een feestje te vieren, zelf het feestje te maken? Een DJ kan er voor zorgen dat alle feesten en partijen een groot succes worden, of juist enorm tegenvallen. Want geloof ons, plaatjes draaien klinkt misschien makkelijk maar je moet wel degelijk talent hebben wil je mensen de hele avond kunnen vermaken met jouw muziek. Voordat je je talent kunt beproeven, heb je natuurlijk de juiste DJ-gear nodig.

Controller

Veel DJ’s gebruiken een DJ controller, ook wel MIDI-controller genoemd. Dit noem je digitaal draaien. Dit is een alles in een oplossing om software op je laptop of computer aan te sturen. Hiermee speel je mp3 bestanden rechtstreeks van je laptop af met behulp van een USB-kabel. Als jij liever echte LP’s draait, dan heb je een draaitafel nodig in plaats van een DJ controller. Dit noem je analoog draaien.

Mengpaneel

Met een mengpaneel kun je muziek mengen die je afspeelt. Op een mengpaneel kun je verschillende features en filters gebruiken, bijvoorbeeld bass en treble. Met een mengpaneel kun jij als een echte DJ liedjes mooi in elkaar laten overlopen.

Koptelefoon

Als je een mengpaneel hebt, kun je ook een passende koptelefoon aanschaffen die je kunt aansluiten op het mengpaneel. Tijdens het draaien van een plaat kun je met een koptelefoon alvast luisteren of de platen goed in elkaar zullen gaan overlopen. Tip: Koop een koptelefoon met een diepe oorschelp. Hierdoor kun je makkelijk met een oor alvast laten luisteren naar de overgang.

DJ booth

Nu dat je al je apparatuur hebt aangeschaft, is het wel zo handig als je deze apparatuur op kunt bergen. In een DJ booth kun jij al je kabels en apparatuur wegstoppen. Dit zorgt er ook voor dat jouw spullen goed beschermt zijn tegen bijvoorbeeld waterschade. Daarnaast ziet een DJ booth er ook nog eens ontzettend professioneel uit. Met een DJ booth van Maxiaxi.com kun jij goed en veilig je nieuwe carrière inluiden! Draai die plaat, enjoy goodlife!

Wil jij meer lezen over gadgets? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.