3-afleveringen-van-series-met-bitcoin-in-de-hoofdrol
3-afleveringen-van-series-met-bitcoin-in-de-hoofdrol

3 afleveringen van series met bitcoin in de hoofdrol

Bitcoin is al in meerdere tv-series voorbijgekomen. Ben je een lekker avondje aan het Netflixen, hoor je opeens iemand om losgeld in bitcoins vragen. Maar soms gaat het verder dan een eervolle vermelding, heel af en toe legt een show ook uit wat bitcoin is. In dit artikel kijken we naar een aantal afleveringen van tv-series waarin bitcoin prominent aanwezig is.

1. Billions

Billions gaat over een kat-en-muisspel tussen miljardair en hedgefondsmanager Bobby Axelrod (Damian Lewis), en de gehaaide Amerikaanse overheidsadvocaat Chuck Rhoades (Paul Giamatti). Op dit moment is het vijfde seizoen bezig en in de eerste aflevering gaat het al over bitcoin. 

De advocaat ondervraagt iemand en zegt dat bitcoin geen onderpand heeft, waarop de ondervraagde hem van repliek bedient: wat is het onderpand van de dollar, nu we van de goudstandaard zijn afgestapt?

In een eerdere aflevering dwingt Bobby Axelrod iemand om winsten om te zetten in cryptocurrency en het hem uit te betalen.

2. Mr Robot

Mr Robot gaat over een ethische hacker met genoeg problemen om boeken mee vol te schrijven. Er lopen verschillende verhaallijnen door elkaar, maar eentje gaat over een groot, boos, Amerikaans bedrijf die de macht wil grijpen. Daarvoor hebben ze een eigen cryptocurrency ontwikkeld. De directeur van dit bedrijf wil dat de Amerikaanse overheid hem toestemming geeft om deze coins uit te mogen lenen, met de dollar als onderpand. 

Dat moet wel, zegt hij, omdat China bitcoin heeft geadopteerd.

Deze scene is op twee manieren profetisch. De eerste is dat JP Morgan, een grote Amerikaanse bank, in de echte wereld ook een cryptocurrency heeft gemaakt genaamd de JP Morgan coin. 

Daarnaast is de Amerikaanse overheid nu in gesprek om de dollar te digitaliseren, omdat China in de laatste fase zijn aanbeland van het digitaliseren van de yuan.

3. The Simpsons

Simpsons did it! Een welbekende uitspraak dat The Simpsons over elk mogelijk onderwerp een aflevering hebben gemaakt. Zo ook over bitcoin. Op 23 februari 2020 had The Simpsons een verrassing, namelijk een gedetailleerde uitleg over cryptocurrency. In aflevering 13 van het 31e seizoen geeft Crypto Nobes een voorproefje. In de eerste 1:31 minuut wordt uitgelegd hoe blockchain werkt. De aflevering heet Frinkcoin, omdat professor Frink cryptocurrency introduceert aan Lisa Simpson via “TV’s meest geliefde wetenschapper, Jim Parsons.”  Parsons is de acteur die Sheldon Cooper speelde in The Big Bang Theory.

Leer alles over Bitcoins met onze top 3 Bitcoin series, enjoy goodlife!

Ontdek meer toffe series op lifestyle mannen blog mensgoodlife.