Deze Koreaanse series zijn ontzettend populair op Netflix
deze-koreaanse-series-zijn-ontzettend-populair-op-netflix

Deze Koreaanse series zijn ontzettend populair op Netflix

Door de serie Squid Game hebben velen onder ons kennis gemaakt met de Koreaanse filmindustrie. Inmiddels is Squid Game serie zelfs uitgegroeid tot de meest populaire televisieserie in de geschiedenis van Netflix. Als je op zoek bent naar een nieuwe serie, dan bevelen we je deze dus zeker aan. Maar er staan nog veel meer goede series uit Korea op Netflix, welke ook zeker de moeite waard zijn om te kijken. Lees snel welke vier series jij niet mag missen!

Koreaanse serie 1: Mr Sunshine

Mr Sunshine is een historische dramaserie. Het laat het verhaal zien van een als slaaf geboren jongen uit Korea (Eugene Choi), die in 1871 vlucht naar de Verenigde Staten. Jaren later gaat hij als officier van de Amerikaanse marine terug naar Korea. Hier wordt hij verliefd op de dochter (Go Ae-shin) van een aristocraat, welke vecht voor de Koreaanse onafhankelijkheid. Deze serie is ontroerend, meeslepend en romantisch.

Koreaanse serie 2: Stranger

Stranger is een misdaadseriee uit Korea. In Stranger stort Hwang Si-Mok zich op een moordzaak samen met een vrouwelijk politiedetective, Han Yeo-Jin. Tijdens het oplossen van de zaak blijkt dat er belangrijke politici zijn omgekocht. Si-Mok en Yeo-Jin proberen desondanks er alles aan te doen om de echte dader op te sporen.

Koreaanse serie 3: Crash landing on you

Crash landing on you is een romantische komedieserie. Yoon Se-ri is een Zuid-Koreaanse erfgename. Wanneer ze tijdens het paragliden wordt meegesleurd door een windstorm crasht ze per ongeluk op Noord-Koreaans grondgebied. Een Noord-Koreaanse legerofficier (Ri Jeong-hyeok) wordt verliefd op Yoon Se-ri en helpt haar vluchten en onderduiken.

Koreaanse serie 4: Thirty-Nine

De Koreaanse romantische dramaserie Thirty-Nine staat in het teken van drie vriendinnen die bijna de 40 naderen. Hierdoor gaan ze anders nadenken over hun leven. Alleen een ding staat vast, ze steunen elkaar door dik en dun. Leven, de liefde en het verlies: het komt allemaal aan bod in deze serie.

Wil je meer lezen over series en films? Lees dan snel verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!