kijk-de-superhelden-serie-the-falcon-and-the-winter-soldier-op-disney
kijk-de-superhelden-serie-the-falcon-and-the-winter-soldier-op-disney

Kijk de superhelden serie The Falcon and the Winter Soldier op Disney+

Streamingdienst Disney+ verblijdt ons tegenwoordig elke week met een nieuwe aflevering van de superhelden serie The Falcon and the Winter Soldier. Deze serie is groots opgezet en is dan ook een van de duurste series tot nu toe. De trouwe Marvel-strips fanaten kunnen direct genieten van al het moois dat deze nieuwe serie te bieden heeft. Ben je nog redelijk onbekend met het superheldenuniversum? Dan is het slim om eerst wat voorkennis op te doen over de verschillende personages en gebeurtenissen.

Het Marvel Cinematic Universe

De echte Marvel fans weten gelijk wat er wordt bedoeld met het MCU (Marvel Cinematic Universe). Hieronder vallen alle live-action-verfilmingen van strips van Marvel Comics. Deze, tot nu toe 23 films en een aantal series, spelen zich allemaal af binnen hetzelfde fictieve universum. Verschillende verhaallijnen lopen door elkaar en dezelfde personages (denk bijvoorbeeld aan Spider-Man en Black Panther) komen terug in verschillende films. Zonder enige voorkennis mis je al snel een deel van het verhaal. Wil je ergens beginnen? Start dan met de vier delen van Avengers, hierin komen veel personages voorbij.

De erfenis van Captain America

In The Falcon and the Winter Soldier volgen we het verhaal van The Falcon (Sam Wilson) en de Winter Soldier (James “Bucky” Barnes), beide waren vrienden van Captain America. In Captain America: Endgame is te zien dat Captain America zijn stokje overdraagt aan The Falcon. Hij ziet het echter niet helemaal zitten om deze opvolgersrol op zich te nemen (te zien in de eerste aflevering van de nieuwe serie). The Falcon and the Winter Soldier speelt zich af in het zogeheten post-“blip”-tijdperk. Als symbool voor hoop, in het verscheurde landschap, wordt er een nieuwe Captain America aangesteld… maar wie?

The Falcon

In eerdere Marvelfilms dook Sam Wilson (gespeeld door Anthony Mackie) al op. Captain America ontdekte dat de organisatie Hydra geïnfiltreerd is in de Amerikaanse overheid, waarna hij zijn vriend The Falcon om hulp vraagt. Wilson vliegt rond als The Falcon met zijn gevleugelde harnas. In de serie The Falcon and the Winter Soldier probeert Sam een “normaal” leven op te bouwen, dit blijkt echter moeilijker dan verwacht omdat er een nieuwe dreiging in de lucht hangt.

De Winter Soldier

James “Bucky” Barnes (gespeeld door Sebastian Stan) was een goede vriend van Captain America. Samen vochten ze in de Tweede Wereldoorlog waarin Bucky sneuvelde (althans dat leek zo). Later, tijdens de film Captain America: The Winter Soldier blijkt dat hij leeft maar niet meer helemaal de oude is. Hij is flink gehersenspoeld door de organisatie Hydra. Wanneer je begint aan de serie tref je Barnes aan op de bank van een zielenknijper.

De schurk in van deze superhelden serie

Een superheldenfilm is geen superheldenfilm zonder een schurk. In deze serie kennen we de slechterik nog wel van vroeger, Baron Helmut Zemo (gespeeld door Daniel Brühl). Dit personage kunnen we kennen uit Captain America: Civil War. Bucky en Sam, die elkaar eerst wel konden schieten, zien zich gedwongen hem nu voor eens en altijd te stoppen…

The Falcon and the Winter Soldier

En dan nu de trailer van de te gekke nieuwe Disney Plus serie van The Falcon and the Winter Soldier. Een serie die je zeker moet zien als je net zo gek als ons bent op Marvel.

Check elke week een nieuwe aflevering van The Falcon and the Winter Soldier, enjoy goodlife!

Volg meer superhelden films en series op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.