marco-polo-op-netflix
Netflix | Marco Polo

Marco Polo op Netflix

Ben je door de afleveringen van je favoriete serie heen en is het tijd voor iets nieuws? Probeer dan de spannende serie Marco Polo op Netflix. Deze Netflix-original serie speelt zich af in het China uit de 13e eeuw, waar de jonge Marco Polo opgroeit in het Hof van de wrede heerser Kublai Khan.

Marco Polo op Netflix

De Netflix-original serie Marco Polo is sinds 12 december 2014 te volgen. Onder productieleiding van The Weinstein Company is het een gewaagde poging van Netflix om dergelijke grootschalige series via streaming aan te bieden, voor een zo breed mogelijk publiek. Zoals ze zelf verwoorden vormt ”Marco Polo” de tegenhanger van het razendpopulaire ”Game of Thrones”, en dit standpunt wekt zeker de interesse. Het budget liegt er ook niet om, 90 miljoen voor 10 afleveringen! De serie is voorlopig gebaseerd rondom het 1e deel en moet gezien worden als ”10 uur durende film” niet zo zeer als meerdelige ”serie”. Benieuwd zijn we zeker of deel 2 eraan komt!

marco-polo-op-netflix-serie

Marco Polo: The Story

De serie is gevormd rondom het leven van de jonge Italiaanse Marco Polo (Lorenzo Richelmy). Als 17-jarige jongen reist hij met zijn vader af naar het avontuurlijke China. Al snel wordt hij overgedragen als ”gift” van zijn vader, aan de heerser Kublai Khan (Benedict Wong), opdat zijn vader toegang krijgt tot lucratieve handelsroutes. Marco Polo is een snelle, erg nieuwsgierige en zeer bedreven leerling. Khan merkt dit al snel op en betrekt hem in het rumoerige en gevaarlijke leven wat het Hof te bieden heeft, waar macht de belangrijkste factor van streven blijkt te zijn. Spanning, avontuur, liefde, spionage en bedrog tekenen al snel het leven van de italiaan. Hoewel ver van huis, draagt zijn interesse en liefde voor de voor hem nieuwe cultuur bij aan een groeiende status binnen het Hof en langzaam begint hij zijn strepen te verdienen.

Meer weten? Check de trailer bovenaan de pagina en ga Marco Polo zeker kijken op Netflix!