nieuwe-netflix-series-2019-die-je-moet-zien
Netflix

Nieuwe Netflix series 2019 die je moet zien!

Inmiddels hebben meer dan 3 miljoen mensen een Netflix account in Nederland. Grote kans dus dat jij ook tot een van de trouwe Netflix binge-watchers behoort. Ja, want hoe moeilijk is het om te stoppen met kijken naar je favoriete spannende, grappige of informatieve Netflix serie. Vooral als de volgende aflevering na een aantal seconden vanzelf afspeelt. Voordat je het weet is het al middernacht en is je favoriete serie plotseling tot een einde gekomen. Wat nu?

Het voelt tegenwoordig een beetje alsof je in een zwart gat beland wanneer je serie ten einde komt. Je wilt natuurlijk ook niet te veel tijd verspillen aan het zoeken naar een nieuwe leuke serie of het kijken van een serie die achteraf toch niet leuk blijkt te zijn. Oftewel, we hebben ook geen zin in verspilde moeite. En wat is er nou fijner dan persoonlijk advies? Daarom hebben wij hieronder de beste nieuwe Netflix series van 2019 voor jou uitgelicht!

Gomorra

In deze Italiaanse misdaadserie staat de maffia-activiteit in Napels centraal. De serie is gebaseerd op een boek van Roberto Saviano. Nadat de leider van een bekende familie (Don Pietro) gevangen is genomen start een interne strijd tussen gangster, drugsdealers en gewone burgers. Don Pietro regeerde over de Napolitaanse wijk Secondigliano. Het was zijn bedoeling dit leiderschap ooit te kunnen overdragen aan zijn zoon, genaamd Gennaro. Maar Gennaro is vooral druk bezig met het uitgeven van al het geld dat zijn vader voor hem op een stiekeme manier verdiend.

Bovendien had Don Pietro nog een hulpje, genaamd Ciro. Ciro mocht de vuile klusjes oplossen wanneer Don Pietro zichzelf weer eens in de problemen had gebracht. Nu dat Don Pietro gevangen genomen is, start er een strijd over wie de toekomstige opvolger gaat zijn van de leider himself! De serie is gebaseerd op het boek Gomorra en het beschrijft dus hoe het echte leven van het criminele circuit in Napels is. De serie is dus gebaseerd op de werkelijkheid en dit maakt het de perfecte true crime serie! Dus mocht je zin hebben in een serie met veel actie rondom het criminele circuit, dan raden wij Gomorra zeker aan!

La Casa de Papel

Wellicht heb je de eerste twee seizoenen van de Spaanse heistserie La Casa de Papel al gezien. We hebben er inmiddels al een tijdje op moeten wachten, maar de datum van het derde seizoen staat nu dan toch eindelijk vast. 19 juli komt het derde seizoen dan eindelijk op Netflix te staan, en wij zijn ontzettend benieuwd! Degene die de eerste twee seizoenen nog niet hebben gezien hebben geluk, want zij kunnen nog ongeveer 15 uur gekluisterd achter de tv genieten van deze spannende maar ook grappige serie.

De hoofdpersonage is El Profesor, een mysterieuze hoogbegaafde man, gespeeld door Alvaro Morte. In de serie stelt El Profesor een team samen van criminelen om zo samen een overval te kunnen plegen op De Koninklijke Munt in Spanje. Het creatieve brein van El Profesor heeft het geniale plan bedacht om in de Munt vervolgens zelf geld te gaan drukken om zo met een buit van maar liefst 2,4 miljard euro de Munt te verlaten. Om dit doel te bereiken, moeten ze minimaal elf dagen lang de Munt bezetten met hun ‘leger’ van acht man. Dit vereist een goed gestructureerd plan, en laat dat nu net iets zijn waar El Profesor goed in is!

Maar tijdens de overval gaan er toch een aantal dingen mis, waardoor het plan van El Profesor in duigen lijkt te vallen. Liefde, onmacht en de politie gooien soms roet in het eten. Gaan Profesor en zijn criminele bende het redden om met 2,4 miljard euro de Munt te verlaten? Je ziet het in de eerste twee seizoenen. Waar het derde seizoen over gaat is nog de grote vraag…Wij zitten in ieder geval 19 juli weer klaar voor het nieuwe seizoen Casa de Papel.

Sherlock

De Britse detective serie Sherlock heeft vier seizoenen die ieder gevuld zijn met drie afleveringen. Iedere aflevering duurt ongeveer even lang als een film, namelijk ongeveer 90 minuten. Dus hou jij over het algemeen meer van films dan van series? Dan is Sherlock misschien wel geschikt voor jou! In de afleveringen van Sherlock Holmes zie je hoe Sherlock en zijn huisgenoot Watson, die in de oorlog in Afghanistan als een militaire arts heeft gewerkt, samen allerlei misdaden oplossen door middel van slimme tactieken en snufjes. Sherlock en Watson hebben eigenlijk twee compleet verschillende persoonlijkheden, maar hierdoor vullen ze elkaar juist goed aan in het opspeuren van misdadigers.

In 2019 heeft Netflix besloten om Sherlock Holmes in een nieuw jasje te steken. In deze nieuwe variant is de hoofdrol niet alleen weggelegd voor Sherlock, maar zijn de straatkinderen uit de buurt degene die met de eer mogen strijken. Zij zijn namelijk degene die veel van de misdaden op weten te lossen onder leiding van Sherlock. In de eerdere versies zagen we echter dat Sherlock vaak met de eer strijkten. Deze nieuwe versie van Sherlock Holmes is echter nog in ontwikkeling. Wanneer de serie dan wel vrijgegeven gaat worden op Netflix, is nog onbekend. Wij zullen je zeker op de hoogte houden wanneer dit het geval is.

Breaking Bad

Breaking Bad is een bekende Amerikaanse serie die in 2008, 2010, 2011, 2012 en 2013 is uitgeroepen tot een van de tien beste series van het jaar. De serie heeft overigens meer dan vijftig prijzen in de wacht gesleept, waaronder verschillende Emmy’s. De hoofdpersonage Walter White, gespeeld door Bryan Cranston, is scheikunde docent en krijgt te horen dat hij kanker heeft. Hierdoor kiest hij ervoor om een eigen handeltje op te richten in het produceren van methamfetamine, zodat hij flink wat geld kan nalaten voor zijn nabestaanden. De handel loopt beter dan verwacht en daarom hebben concurrenten Walter in het vizier. De handel van de concurrenten leidt onder het succes van Walter. Je kunt het al raden, dit gaat tot problemen leiden en dit vinden wij als kijker maar al te interessant.

Niet voor niks heeft deze serie inmiddels al vijf seizoenen op Netflix. Dit staat ongeveer gelijk aan 60 uur kijkplezier. Recensenten verwachten dat wij over tien jaar nog steeds zullen spreken over deze spraakmakende serie.

Peaky Blinders

Peaky Blinders is een Britse serie en speelt zich af in het leven na de Eerste Wereldoorlog, rondom de periode van 1920. Tommy Shelby, gespeeld door Cillian Murphy is een oud-soldaat die kampt met een posttraumatisch stresssyndroom. Hierdoor ontspoort hij, en richt hij de Peaky Blinders op, een criminele bendegroep uit Birmingham. Kort na de oprichting staat de groep in Birmingham en omstreken al bekend om haar fratsen en criminele daden. Bovendien, zit de politie de Peaky Blinders continu op de hielen. Door de outfits, de sfeer, de omgeving en de personages zul je je helemaal in kunnen leven in de periode na de Eerste Wereldoorlog. Peaky Blinders betekent ‘verblinders met petten’. De bendeleden verstopten namelijk scheermesjes onder hun petten en hoeden, zodat ze de tegenstander konden uitschakelen indien nodig.

Narcos

Narcos is een Amerikaanse dramaserie en vertelt het waargebeurde verhaal over het geweld en de macht van de beruchte drugskartels in Colombia. Er worden soms zelfs echte beelden uit de tijd van toen gebruikt. De hoofdpersoon in de eerste twee seizoenen is Pablo Escobar, de Colombiaanse drugsbaas. Grote kans dat je wel eens van deze beruchte drugsbaas gehoord hebt. Hij wordt ook wel de Koning van de Cocaïne genoemd.

Op het einde van seizoen 2 (officieel op 2 december 1993) werd Pablo Escobar in Medellín dood geschoten toen hij probeerde te vluchten van zijn arrestatie. Hij had inmiddels namelijk al veel (politieke) moorden op zijn naam staan. De officiële lezing is dat Escobar aan het schot overleed, maar er gaan ook geruchten rond dat hij wist te vluchten naar het dak en zichzelf vervolgens daar door het hoofd schoot. De makers van de serie zaten met een moeilijke vraag, hoe maak je een vervolg seizoen als je hoofdpersonage is doodgeschoten? In seizoen 3 gaat het daarom vooral om het gevecht tussen de Amerikaanse drugspolitie en het Cali-kartel. Het Cali-kartel is de grootste concurrent van Escobar’s kartel.

Inmiddels is er ook een 4e seizoen, Narcos Mexico. In deze serie zien we de oprichting van het Guadalajarakartel in Mexico. Dit laatste seizoen is net zo verslavend als de eerste drie en dit zorgt ervoor dat je het seizoen binnen een mum van tijd hebt afgekeken.

Daredevil

Daredevil, Engels voor waaghals, is een superhelden serie gebaseerd op superheld Marvel. Matt Murdock heeft onlangs met zijn vriend Foggy Nelson een advocatenkantoor geopend. Overdag strijd hij dus op een ‘normale manier’ tegen misdaad. Maar in de nachtelijke uren treed Matt op als zijn alter-ego Daredevil en dan doet hij er alles aan om misdaad te bestrijden. Kwaad mag immers met kwaad bestreden worden, aldus Daredevil.

Anders dan andere superhelden heeft Matt geen superkrachten, hij heeft namelijk een handicap. Hij is blind geworden toen hij iemand wilde redden van een auto-ongeluk. Hierdoor is hij zelf gewond geraakt, en dus uiteindelijk blind geworden. Doordat een zintuig dus niet werkt, werken zijn andere zintuigen extra hard om te compenseren voor zijn blindheid.

Bovendien heeft hij zijn boks, ninjutsu, judo en aikijujutsu skills geleerd door zijn gevechtsleraar en mentor Stick. Hij vecht met deze vaardigheden tegen het kwaad om zo de wijk Hell’s Kitchen weer een veilige en fijne plek te maken. Dit zorgt voor enorm veel actie en vechtpartijen gedurende de afleveringen. Ook al hou je meestal niet van superhelden filmen, wij garanderen dat Daredevil toch zeker wel een aanrader is om te kijken. De slechteriken die Daredevil in het vizier heeft behoren allemaal tot een grotere, kwade bendegroep. Hierdoor volgt iedere aflevering de ander logischer wijs op en zul je niet kunnen wachten tot het kijken van de volgende aflevering. Bingewatchen to the max dus!

Black Mirror

Black Mirror, een creatie van Charlie Brooker, is een Britse serie welke in 2010 een Emmy won voor de beste tv-film of miniserie. Deze serie is namelijk net wat anders dan de meeste series. Het is wel aangenaam als je dit van te voren het kijken weet. Wij van de redactie waren namelijk onwetend en gingen hierdoor opzoek naar de verbanden tussen aflevering 1 en 2, maar deze waren er dus helemaal geen. De afleveringen hebben namelijk niet hetzelfde onderwerp, maar iedere aflevering is juist een opzichzelfstaand onderwerp. Dit noemen we ook wel een anthologieserie.

Elke aflevering heeft dus ook een andere cast, andere locatie en zelfs andere realiteit. Black Mirror heeft wel een overkoepelend thema, de serie gaat namelijk over de nieuwste technologische ontwikkelingen van de 21e eeuw. Er wordt dus vaak naar het toekomstbeeld gekeken, dus aan sciencefiction en futurisme is geen ontkomen aan. Veelal wordt de schaduwkant van de technologie weergeven als bijvoorbeeld een verslaving of een drug. De serie kan je daarom aan het denken zetten over de ethiek van de technologie van tegenwoordig. Het houdt je letterlijk een spiegel voor, oftewel een Black Mirror. Net als dat wij iedere dag gemiddeld 221 keer een eigen spiegel voor onze neus houden, ons eigen zwarte spiegeltje: de mobiele telefoon. Hier zal de serie dan ook zeker op inhaken. Andere onderwerpen van deze anthologieserie zijn bijvoorbeeld: maatschappijkritiek, afscheid nemen, de toekomst van oorlogvoering, daten met een vervaldatum en Twitter.

5 juni komt Netflix met een nieuw seizoen van Black Mirror. Opnieuw zullen alle afleveringen weer een ander onderwerp behandelen. Miley Cyrus zal een rol spelen in dit nieuwe seizoen van Black Mirror.

Kun je nou niet kiezen uit al deze series? Dat begrijpen wij goed. Het zijn namelijk stuk voor stuk aanraders om te kijken. Het ligt er natuurlijk ook aan in wat voor mood je bent. Soms heb je nou eenmaal meer zin om een misdaadserie te kijken of juist een komedie. Wil jij meer lezen over Netflix en over series? Of vind je het juist leuker om een film te kijken? Lees dan snel verder op lifestyle platform mensgoodlife!