top-8-beste-dramaseries-op-netflix
top-8-beste-dramaseries-op-netflix

Beste dramaseries op Netflix

De wintermaanden zijn in volle gang, dat betekent voor velen van ons een feestje hier, etentje daar, bijkomen van de feestdagen en het is vooral ook heel koud en donker buiten. Genoeg redenen om de boel de boel te laten voor wat het is, en op de bank te ploffen met Netflix aan. Dan kennen we allemaal het gevoel wel, je hebt zin in een goede serie maar je hebt geen idee welke je moet gaan kijken. Voor je het weet scroll je uren door Netflix door het aanbod en zie je door de bomen het bos niet meer. Geen zorgen, hieronder hebben wij een lijst samengesteld van de volgens ons top 8 beste dramaseries op Netflix die nu beschikbaar zijn op het streaming-platform. Inclusief IMDb score. Geen verspilling van je kostbare bankhangtijd!

Ken je deze dramaseries op Netflix?

De top 8 dramaseries op Netflix van onze redactie:

8. Narcos (2015 – 2017)

Als eerste in onze top 10 lijst hebben we de serie Narcos. Het waargebeurde verhaal over de groei en verspreiding van cocaïnekartels over de hele wereld. Het draait om de beruchte Colombiaanse Pablo Escobar en Steven Murphy, een Amerikaanse DEA-agent die naar Colombia is gestuurd om hem te vangen en uiteindelijk te doden. Als je een aflevering hebt gezien wil je de gelijk de volgende zien!

7. The Witcher (2019 -) 8,2

Geralt van Rivia, een gemuteerde professionele monsterjager, reist zijn lotsbestemming tegemoet in een turbulente wereld waar mensen vaak slechter blijken dan monsters. The Witcher is een fantasy-dramaserie gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski, maar vooral bekend van de populaire games met dezelfde naam. Vooral de verschillende tijdlijnen maakt het spannend en binchwaardig.

6. Peaky Blinders (2013 – 2022) 8,8

Peaky Blinders is een Britse, historische dramaserie. De serie volgt het verhaal van de Peaky Blinders, een criminele bende uit Birmingham en hun activiteiten. Het speelt zich af kort na de eerste wereldoorlog. Het acteerwerk van iedereen in de serie is van een magistraal niveau. Iedereen ziet er geweldig mooi en strak uit in de serie en dat sluit perfect aan bij de setting.

5. Better Call Saul (2015 – 2022) 8,9

In de blik op het leven van Saul Goodman voor het tijdperk van Breaking Bad (die zien we zo met stip op nummer 1) krijgen kijkers zowel nieuwe als oude karakters te zien. Zo behoren oude bekenden Tuco Salamanca en Mike Ehrmentraut tot de cast. Better Call Saul gaat dieper in op de achtergronden van beide personages, wat zorgt voor interessante zij-verhalen.

4. Stranger things (2016 – ) 8,7

Nadat een jongetje is verdwenen, komen in een stadje mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje. Deze ode aan scifi- en horrorklassiekers uit de jaren 80 kreeg tal van Emmy-nominaties, waaronder drie voor Beste drama. Stranger Things is zo charmant omdat het een beetje van alle genres pikt. Het is een mysterie, een beetje horror, een heleboel comedy, zelfs een beetje romantisch en natuurlijk vol actie.

3. Fargo (2014 – ) 8,9

Fargo een anthologieserie: elk seizoen een nieuw verhaal, een nieuwe setting en nieuwe personages. Een patroon is er wel. Ergens op tussen goed en kwaad bevinden zich doorsneeburgers die op ongelukkige wijze in het criminele milieu verzeild raken, meestal dankzij de komst van kwaadwillende figuren. De Netflix Original Fargo is gebaseerd op de gelijknamige film. In 1996 verscheen de film, die werd bekroond met onder meer een Oscar voor het beste originele script.

2. Black Mirror (2011 – 2019) IMDb 8,8

Black Mirror is een anthologie, de reeks bestaat uit een aaneenschakeling van uiteenlopende losse dystopische verhalen. Iedere aflevering speelt zich af op een andere locatie met steeds weer nieuwe personages in de hoofdrol. De serie kent daarom ook geen vaste cast. Een terugkerend thema is de schaduwkant van de moderne technologie en sociale media. Aan iedere muur, op iedere tafel en in iedere broekzak vindt je tegenwoordig een ‘zwarte spiegel’: een smartphone, tablet of computer scherm. Technologieën die alle fronten onze samenleving zijn gaan beheersen.

1. Breaking Bad (2008 – 2013) 9,5

Breaking Bad is wat series betreft één van de beste verhalen ooit. Deze serie is er één dat je niet zomaar los zal laten. Walter White is een scheikundeleraar die niet lang meer te leven heeft vanwege longkanker. Om zijn familie met genoeg geld achter te laten, maakt hij met zijn wetenschappelijk kennis de beste Crystal Meth die er is. Dat begint amateuristisch, maar langzamerhand verandert hij in de niets vrezende drugsbaron Heisenberg. Die langzame transformatie is subliem!

Meer dramaseries op Netflix ontdekken? Check dan lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.