wat-jij-moet-weten-over-de-serie-wandavision-op-disney
wat-jij-moet-weten-over-de-serie-wandavision-op-disney

Wat jij moet weten over de serie WandaVision op Disney+

WandaVision is op 15 januari in première gegaan en is meteen de meest populaire serie van het moment. Hiermee heeft de streamingdienst Disney+ de grootste Netflix Original ooit verslagen, Bridgerton. WandaVision is de allereerste Marvel Studios serie op Disney+. Wekelijks wordt er een nieuwe aflevering gereleased.

PAS OP: Dit blog bevat spoilers van Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame.

Het verhaal

In Avengers: Infinity War, gereleased in 2018, kwamen Wanda en Vision bij elkaar in Schotland. Zij hebben superkrachten en kunnen voorwerpen doen laten zweven en kunnen even snel denken als een computer. Op het einde van deze film is Vision officieel dood en is Wanda slachtoffer geworden van de ‘Snap’ van Thanos. Avengers: Endgame was het vervolg op deze film en hier zien we dat Wanda weer terug is, maar dat Vision nog steeds dood is. In WandaVision zien we (in zwart-wit beeld) dat Wanda en Vision een burgerlijk leven leiden. Na enige verloop van tijd beginnen zij echter te vermoeden dat alles niet is wat het lijkt…

De cast van WandaVision

WandaVision is geregisseerd door Matt Shakman en geschreven door Jac Schaeffer. De twee hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Elizabeth Olsen als Wanda Maximoff/Scarlet Witch en Paul Bettany speelt Vision. Naast deze hoofdrollen, spelen er ook andere bekende gezichten uit het Marvel-universum in de serie, waaronder Kat Dennings (Darcy Lewis van de Thor-films), Randall Park (Jimmy Woo van Ant-Man and the Wasp) en Teyonah Parris (Monica Rambeau uit Captain Marvel). Ten slotte, spelen ook Debra Jo Rupp (That ’70s Show), Kathryn Hahn (Bad Moms) en Fred Melamed (In a World…) een rol in WandaVision.

Recensies

Komisch, verontrustend, ontroerend maar vooral: erg verwarrend. Dit zijn enkele termen die veel terugkomen in de recensies over WandaVision. De serie krijgt maar liefst een 8,3 op IMDB. De serie wijkt compleet af van andere Marvel films, waar we vooral veel spanning en actie in zagen terugkomen. Het doet een beetje denken aan een sitcom, een komedieserie die het alledaagse leven laat zien van een groep personages. Door toevalligheden en de vreemde eigenschappen van de personages ontstaan allerlei komische situaties. Dit is precies wat je terug gaat zien, bingewatchen maar!

Benieuwd naar het vervolg op de Avengers: Endgame? Check dan WandaVision op Disney+, enjoy goodlife!

Trailer WandaVision

Wil jij meer lezen over films en series? Volg dan lifestyle nieuws platform voor mannen mensgoodlife.