beleef-de-leukste-steden-in-wallonie-en-de-ardennen
beleef-de-leukste-steden-in-wallonie-en-de-ardennen

Beleef de leukste steden in Wallonië en de Ardennen

Heb je geen zin in een lange reis, maar wel in een vakantie? Dan is het tijd voor een vakantie dicht bij huis en misschien is Wallonië in België precies de bestemming waar je naar op zoek bent. Wallonië telt 23 steden die ieder iets unieks te bieden hebben en je kunt er gemakkelijk komen met de auto of trein.

Luik en omgeving in België

In het noord-oosten van Wallonië ligt Luik, waar je van alles kunt zien en doen. De laatste jaren heeft deze stad een soort van metamorfose ondergaan en zijn er verschillende musea bijgekomen. Het centraal station, ontworpen door de wereldberoemde architect Calatrava, is een ware publiekstrekker en de prettige ligging van Luik geeft je de mogelijkheid om uit te wijken naar andere mooie plekken. Wellness stad Spa ligt op een half uurtje rijden en binnen 20 minuten ben je in Malmedy waar je natuurreservaat de Hoge Venen vindt. Ook Hoei, met een prachtig fort aan het water, en Stavelot, met vele vakwerkhuizen, zijn een bezoekje waard.

Charleroi en omgeving

Waar industrie voorheen de stempel drukte op de stad Charleroi is dat tegenwoordig wel anders. Charleroi heeft een nieuwe identiteit gevonden en nu vind je overal in de stad een uitgebreid cultureel leven. Vanuit Charleroi kun je leuke stedentripjes maken naar bijvoorbeeld Waterloo, van de slag van de kleine generaal Napoleon. De archeologie in Nijvel en het eeuwenoude en historische prinsendom Chimay zijn ook de moeite waard.

Tournai en omgeving

Tournai, ook wel Doornik, vind je in het westen van Wallonië en dit is een van de oudste steden van België. De monumenten en historische bouwwerken die je er vindt gaan tot wel 2000 jaar terug in de tijd. Ook de steden Mons, La Louvière en Thuin zijn een bezoek waard. Elk van deze steden heeft een eigen karakter en meerdere gebouwen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Namen en omgeving

Namen is de hoofdstad van Wallonië en ook hier ontdek je de mooiste gebouwen en kunst. De grootste citadel van Europa is hier te vinden en prachtige werken van de Belgische kunstenaar Félicien Rops shinen in Namen. 30 minuten ten zuiden van Namen, tussen de kliffen en de Maas vind je het pittoreske stadje Dinant. Wanneer je nog iets zuidelijker reist, dan kun je de grotten van Rochefort ontdekken. Naast Wallonië vind je in de Ardennen ook steden met prachtige groene natuur. Laat je bijvoorbeeld verrassen door het stadje Durbuy.

De zuidelijke regio Wallonië in België

Ben je op zoek naar een afwisseling tussen natuur en stad? Dan heeft de zuidelijke regio van Wallonië precies wat je zoekt! Je vindt er veel verschillende wandel- en fietsroutes en op veel plaatsen kun je kajakken door de natuur. Dit alles kun je dan afwisselen met een bezoek aan bijvoorbeeld de stad Bastenaken, bekend van de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik. Ook Bouillon, La-Roche-en-Ardenne, Saint-Hubert en Marche-en-Famenne zijn leuke steden om aan je trip toe te voegen.

Ga op vakantie dichtbij huis en maak er een geweldige trip in België, enjoy goodlife!

Vind meer travel tips op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.