boek-vandaag-nog-je-reis-naar-egypte
boek-vandaag-nog-je-reis-naar-egypte

Boek vandaag nog je reis naar Egypte

Ook helemaal klaar met het koude weer in Nederland? Klaar voor een nieuw avontuur en nieuwe indrukken van een compleet andere wereld? Overweeg dan om nu een trip naar het land van de oude farao’s en de piramides te boeken en lastminute met FTI naar Egypte te gaan!

Cultuur

Als je denkt aan Egypte, dan zul je misschien al snel denken aan de oude farao’s en de piramides. In de stad Luxor maak je echt kennis met het interessante verleden van het land. Hier vind je het hart van het oude Egypte en dat is nu nog steeds duidelijk zichtbaar. Denk aan de Vallei der Koningen, waar wel meer dan 60 oude graven van de belangrijkste oude Farao’s te vinden zijn. Ook de Karnak tempel kun je niet missen. In dit oude religieuze complex kun je de indrukwekkende zuilen met prachtige hiërogliefen bekijken. Verder moet je ook echt de stad Caïro bezocht hebben. Hier vind je de drie beroemde piramides van Gizeh en de grote Sfinx. Verder is de Moskee van Ibn Tulun ook echt aan te raden. Naast de mooie architectuur, kun je bij deze prachtige moskee vanuit de toren van een prachtig uitzicht over de stad genieten.

Natuur

Naast de prachtige piramides waar Egypte natuurlijk om bekend staat, heeft Egypte ook prachtige natuur te bieden. Wij raden je aan om de Nijl eens te bezoeken en hier eventueel een tocht met een zeilboot te maken. Daarnaast is de woestijn van Egypte ook echt een hoogtepunt. Je zou bijvoorbeeld na een kamelentocht kunnen overnachten onder een prachtige sterrenhemel in de Sahara. Ook kun je in Siwa één van de grootste oases van Egypte bezoeken. Hier kun je tot aan de zandduinen van de woestijn langs de zoutmeren wandelen. Verder raden wij de Golf van Aqaba aan. Bij het plaatsje Dahab kun je in de rotswanden barsten, tunnels en prachtig koraal zien. 

Activiteiten

Qua activiteiten heeft Egypte ook veel te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld een prachtige luchtballonvaart over Luxor maken. Daarnaast is Egypte ook echt dé plek om te snorkelen en te duiken. De Rode Zee heeft bijvoorbeeld een prachtig koraalrif en talloze vissen die je echt niet zou mogen missen. Om de drukte bij de Rode Zee te vermijden, zou je ook kunnen snorkelen in de Golf van Aqaba. Verder is een Jeeptocht of een tocht op de kameel in de woestijn ook een echte aanrader.

Zo zijn er genoeg redenen om nu een last-minute reis naar Egypte te boeken. Van de indrukwekkende piramides, tot de eindeloze woestijnen en het zwemmen tussen het koraal. Egypte heeft het allemaal te bieden.

Tips voor je vakantie naar Egypte

Ontdek meer mooie rondreizen op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.