pura-vida-in-costa-rica
pura-vida-in-costa-rica

Pura Vida in Costa Rica

Ontdek de Pura Vida in Costa Rica en geniet van één van de mooiste plekjes op aarde, de ecologische schoonheid zal je body, mind en soul een boost geven.

Pura Vida in Costa Rica

Tijdens onze rondreis in Midden-Amerika hebben wij kennis gemaakt met de typische Costa Ricaanse uitdrukking “Pura Vida”. Deze uitdrukking past perfect binnen de “mensgoodlife” filosofie. Letterlijk vertaald betekent het “Puur Leven”, maar de Tico’s (zoals de Costa Ricanen genoemd worden) gebruiken het vooral om het woord “genieten” te benadrukken. De Tico’s vinden het leven om van te genieten. Dit zie je overal in terug, zoals de wijze waarin ze in het leven staan en met elkaar omgaan.

De uitdrukking wordt geroepen op straat, door de telefoon of aan het einde van een zin. Je wordt continu herinnerd aan hoe goed het leven eigenlijk is. Wij Nederlanders zijn vaak aan het rennen, druk in ons hoofd en nemen relatief weinig momenten voor onszelf om te reflecteren hoe mooi het leven is. We vinden daarom de Pura Vida in Costa Rica een mooie gedachte om vast te houden. Deze gedachte werd in Costa Rica met name bevestigd door de prachtige natuur en de gemoedelijke bevolking. De fauna en flora en dieren in de tropen geven je een écht gevoel van goodlife. En dat gevoel is onbetaalbaar. Tevens dient de uitdrukking om jezelf op te fleuren als dingen niet helemaal lopen zoals je zou willen.

Life is what you make of it, Pura Vida

De oorsprong van de uitdrukking is niet helemaal duidelijk. Dat de Tico’s er een bepaalde mentaliteit mee uitdrukken is daarentegen duidelijk. De Tico’s leven over het algemeen niet in rijkdom, maar toch groeten ze iedere “rijke toerist” met een glimlach en de “Pura Vida”. Hoe groot of klein hun bezit ook is, ze genieten van de rijkdom van het echte leven. Ze maken hier alle welgestelde toeristen van bewust.

We willen deze boodschap ook aan jou overdragen. Het maakt je leven een stuk mooier en leuker. Ontdek net als ons in een rondreis de PURA VIDA in Costa Rica en enjoy Goodlife!

Boek je reis op Witropa Travel en check meer onvergetelijke reizen op mannen blog en lifestyle platform mensgoodlife.