7-handige-tips-bij-het-kopen-van-een-nieuwe-auto
7-handige-tips-bij-het-kopen-van-een-nieuwe-auto

7 handige tips bij het kopen van een nieuwe auto

Een nieuwe auto kopen, dat is niet zomaar iets. Maak gebruik van onderstaande tips en kom niet voor ongewenste verrassingen te staan…

1. Maak je wensen concreet

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe auto is het belangrijk dat je goed naar jouw wensen kijkt. Iedereen gebruikt zijn auto op een andere manier en anderen zullen dan ook andere eisen hebben dan jij. Waarvoor wil je de auto gebruiken? Hoeveel ruimte en zitplaatsen heb je nodig? Wil je graag een bepaald merk of model auto? Diesel, benzine of misschien elektrisch? Dus, maak je wensen concreet voordat je op autojacht gaat.

2. Zet je budget vast

Net zo belangrijk als het concreet maken van je wensen, is het vastleggen van je budget. Dit voor zowel de auto zelf, maar ook voor alle bijkomende kosten als verzekeringen. Weet je wat je kwijt wil zijn? Dan kun je gemakkelijker auto’s wegstrepen en goede opties overhouden.

3. Maak gebruik van het internet

Het is geen broodje kaas dat je wil gaan kopen… En een (klein) online onderzoek kan dan ook zeker geen kwaad. Welke autodealer gaat jou je nieuwe bolide verkopen? Bekijk de reviews, bekijk het aanbod, bekijk de kosten en maak een weloverwogen beslissing.

Wanneer je een nieuwe tweedehands auto aan wil schaffen kun je handig gebruik maken van de website gaspedaal.nl. Net zoals je bij huizen het aanbod graag op één plek ziet, kan dat bij auto’s ook handig zijn. Vergelijken is altijd goed en gaspedaal.nl helpt je daarmee. Deze website combineert het occasionaanbod van meerdere autoportals in één zoekopdracht. Geef je zoekopdracht in en deze website toont het aanbod. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een Volkswagen Up? Dan vind je hier een handig overzicht van de mogelijkheden.

4. Maak een proefrit

Een auto kan nog zo goed omschreven en aangeprezen worden, maar je komt er toch pas echt achter hoe deze rijdt wanneer je er daadwerkelijk een ritje in gaat maken. Maak dan ook een proefrit, over verschillende soorten wegen om een goede indruk te krijgen.  

5. Bereken de autokosten

Denk je een pareltje gevonden te hebben? Doe dan nog even een check wat betreft de autokosten. Wat voor merk en model heb je uitgezocht? Bereken daarmee de autokosten voor jouw eigen situatie.

6. Onderhandelen

Oke, je hebt je nieuwe auto gevonden! Dan kan het leukste óf meest gevreesde onderdeel van het proces beginnen… onderhandelen over de prijs. Vaak is er een mooie korting te bedingen en ook over de accessoires kun je in gesprek gaan (gratis of voor een zacht prijsje). Wanneer onderhandelen niet helemaal jouw ding is, kun je ook altijd iemand meenemen.

7. Verzekeren

Wanneer het zover is en de auto van jou is, wil je natuurlijk gelijk de weg op en écht kennismaken met jouw nieuwe wagen. Toch zul je deze eerst goed moeten verzekeren… Vanaf het moment dat de auto op jouw naam staat, is een verzekering verplicht!

Geniet van je nieuwe bolide, enjoy goodlife!

Vind meer auto nieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.