audi tt
Wheelpoint

Audi TT mannen- of vrouwenauto?

Kan een bepaalde auto een mannenauto of een vrouwenauto zijn? Hoewel er officieel geen label op een auto staat, zullen mensen soms een auto wel meteen als vrouwen- of mannenauto bestempelen. 

Als je in een mint gekleurde Fiat 500 rijdt, heb jij niet het idee dat je in een echte mannenauto zit. De kleur is misschien wel de meest bepalende factor of een auto een vrouwenauto is. Felroze is voor vrouwen volgens de meeste mannen.

Hoe zit het dan met groottes? Er zal weinig discussie zijn over een hummer of een dikke Dodge Ram 1500. Een grote auto wordt ook vaak als mannenauto gezien.

Vorm en Lijnenspel

Okayeen kleur kan meteen een auto tot vrouwenauto bestempelen en een grote auto is sneller een mannenauto.

Maar is dat het enige? Er zijn ook diverse auto’s waar het wat minder duidelijk is. Als mannen onder elkaar kunnen we hierover eindeloos filosoferen. 

De TT – een degelijke auto van Audi. Technisch weinig op aan te merken en Duitse degelijkheid. Toch is het een van de meest bediscussieerde auto in de mannen/vrouwen-auto discussie. Een grensgeval waar de ene persoon met 100% zekerheid zegt er niet ‘dood in gevonden wil worden’, terwijl de andere man het wel een leuke sportieve auto vindt die hij graag zou willen hebben. 

Het is vrij een compacte auto en heeft fijne lijnen en een ronde vorm. Dat is wellicht de reden dat een Audi TT toch vaak als vrouwenauto wordt gezien. Maar het is lastig de vinger op te leggen wat een auto nou een vrouwen of mannenauto maakt. 

Als je de foto bij dit artikel ziet, heb je een mooi afgewerkte Audi TT met een nette set aftermarket velgen van Wheelpoint. Zie je dan een auto met vrouwelijke vormen of een sportief autootje?

Wat vind jij van de Audi TT? Vrouwenauto? Of geschikt voor zowel mannen als vrouwen? We horen graag jouw mening – Reageer hieronder!