auto-importeren-de-voordelen-op-een-rijtje
auto-importeren-de-voordelen-op-een-rijtje

Auto importeren: De voordelen op een rijtje

Het word steeds populairder; het importeren van een auto uit het buitenland. Jaar op jaar stijgt de import van jonge occasions enorm, maar wat maakt het importeren van een auto nou zo aantrekkelijk? En hoe bereken je die welbekende BPM?

De voordelen van een auto importeren

Het kopen van een auto in Nederland is doorgaans veel minder werk. Dat de import van auto’s uit het buitenland dan toch zo explosief stijgt de afgelopen jaren, lijkt misschien opmerkelijk. Toch zijn er enorm veel voordelen aan het kopen van je auto in het buitenland. Wij zetten ze hier voor je op een rijtje!

Groter aanbod

Op de Nederlandse markt wordt het aanbod aan tweedehands auto’s de laatste jaren steeds kleiner. Door te zoeken naar een occasion in het buitenland is het aanbod daarom in één slag veel groter. Vooral in het buurland Duitsland zien we een groot aanbod aan jonge occasions met weinig gereden kilometers. Veel meer kans op het vinden van die droomauto dus!

Goedkoper

Het aanbod heeft natuurijk meteen invloed op de prijzen van de auto’s . Zo zijn de meeste tweedehands auto’s in het buitenland ook nog eens stukken goedkoper. Let er wel op dat er goed advies gegeven wordt. Zo heb je achteraf geen spijt van de gemaakte deal.

Garantie op de auto

Een derde bijkomend voordeel van een auto importeren, is dat de fabrieksgarantie tegenwoordig in heel Europa bijgeleverd wordt. Zo zit er dus ook garantie op de geïmporteerde auto uit het buitenland! Bij alle merken is de garantie minimaal twee jaar en bij sommige merken praten we zelfs over vijf jaar. Is er iets mis met de auto? Dan kun je gewoon terecht bij de Nederlandse dealer. Wel zo handig!

BPM berekenen

Een van de belangrijkste dingen die komen kijken bij het importeren van een auto uit het buitenland is toch wel het berekenen van de BPM, ofwel de ‘belasting van personenauto’s en motorrijtuigen’. Wanneer je in Nederland een voertuig koopt of deze importeert vanuit het buitenland betaal je in de meeste gevallen BPM. De hoogte van het bedrag hangt bijvoorbeeld af van de CO2-uitstoot in gram/km en de fijnstofuitstoot van de auto.

De BPM bij import is het aan te raden om een specialist de BPM berekening na te laten rekenen. De berekeningen kunnen namelijk erg verschillend zijn, aangezien de regelgeving ondoorzichtig genoemd kan worden. Een berekening na laten rekenen kan bijvoorbeeld door middel van een online BPM berekening.

Op zoek naar inspiratie voor je nieuwe ride? Bekijk dan onze Auto-rubriek. Enjoy goodlife!