SUV
SUV

De groei van de SUV-markt: waarom zijn ze zo populair?

De sports utility vehicle, ook wel beter bekend als de SUV, is een razendpopulaire auto. De SUV zie je dan ook steeds vaker terugkomen op de Nederlandse wegen. Maar, waar komt die populariteit eigenlijk vandaan? Hieronder zetten we de voordelen voor je op een rij en ook hoe je zelf trotse eigenaar kunt worden van een sports utility vehicle.

Wat is een SUV?

Voordat we antwoord geven op de populariteit van de SUV, is het handig om eerst een beeld te schetsen over de SUV zelf. We hebben het over een hoge, grote auto waar veel mensen in vervoerd kunnen worden. Mensen zijn dol op dit soort auto’s, maar waarom? Dat lees je hieronder.

Voordelen van een SUV

De SUV wordt massaal verkocht en geleased. Maar, waarom zijn SUV’s eigenlijk zó populair? Hieronder zetten we een aantal punten op een rij waarom mensen zo dol zijn op een SUV.

1. Veel ruimte

Een SUV is een grote, hoge auto waar je over het algemeen zeeën van ruimte hebt. Je zit comfortabel in de auto zonder gepropt op elkaar te zitten. Ook voor grote gezinnen is dit ideaal, want er bestaan zelfs SUV’s met maar liefst zeven zitplekken. Bovendien zijn de meeste SUV’s ook voorzien van een grote kofferbak.

2. Hoge instap

Een SUV is een hoge auto, wat betekent dat de auto ook beschikt over een hoge instap. Vooral mensen die moeite hebben met instappen in een auto is de komst van de SUV’s een verlichting. Daarnaast is een hoge auto niet alleen prettig voor het instappen, ook voor bijvoorbeeld het inladen van de boodschappen of het vastzetten van de kids in het stoeltje is het ideaal. Zo hoef je niet onnodig veel te bukken.

3. Overzichtelijk

Een ander groot voordeel van een hoge auto: het is overzichtelijk. Je zit namelijk rechtop en hoog in de auto, waardoor je het verkeer om je heen goed in de gaten kunt houden. Veel mensen vinden dit een prettig gevoel.

Zelf ook in een SUV rijden? Zo doe je dat

Wil je zelf de voordelen van een SUV ervaren? Dan kun je het aanbod bekijken en ontdekken welke auto het beste bij jou past. Zo kun je jezelf eerst afvragen of je een auto wil kopen, maar je kunt ook een auto leasen. Vervolgens kun je stilstaan bij punten zoals de zitplekken, de ruimte, het vermogen, de milieuvriendelijkheid en de zuinigheid. Heb je er een gevonden die bij jouw wensen past? Dan kun je nadenken over de leasevorm, zoals financial lease.

Ontdek nog meer luxe auto’s en lifestyle nieuws op mannenblog mensgoodlife.