De vijf belangrijkste voordelen van elektrisch rijden 
De vijf belangrijkste voordelen van elektrisch rijden 

De vijf belangrijkste voordelen van elektrisch rijden 

Wil jij een nieuwe lease auto of een nieuwe auto of occasion kopen? Dan overweeg je misschien om over te stappen naar een elektrische smart auto. Verandering kan soms moeilijk zijn, maar van deze keuze ga je hoogstwaarschijnlijk geen spijt krijgen! Het is niet voor niets dat elektrisch rijden met smart steeds populairder is in Nederland. Het brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee. Zowel bij de aanschaf als bij het het gebruik. Wij lichten ze alle 5 voor je toe!

Ontdek de 5 belangrijkste voordelen van elektrisch rijden:

1. Goed voor de portemonnee

Nieuwe elektrische auto’s zijn vaak wat duurder in de aanschaf. Maar vaak kun je wel in aanmerking komen voor subsidie van de overheid. Dit houdt simpelweg in dat je korting krijg op de aanschaf van je nieuwe elektrische auto. Daarnaast is elektrisch rijden ook goedkoper, omdat elektriciteit over het algemeen minder duur is dan benzine of diesel. En tot slot, zijn de onderhoudskosten lager. Dit omdat een elektrische auto over minder bewegende delen beschikt dan traditionele voertuigen. Oftewel, je kunt wel zeggen dat elektrisch rijden goed is voor je portemonnee.

2. Milieuvriendelijkheid

Het is een feit dat elektrische auto’s veel minder broeikasgassen uitstoten dan benzine- of dieselauto’s. Zelfs als de elektriciteit nog wordt opgewekt uit bijvoorbeeld kolencentrales. Als in de toekomst de stroom steeds meer zal worden opgewekt door de wind of de zon, wordt een elektrische auto dus zelfs nog iets beter voor het milieu. Dus ben je van plan je auto op te laden met stroom opgewekt door je zonnepanelen? Dan stoot de auto dus sowieso al veel minder uit.

3. Comfortabel elektrisch rijden

Bijna alle elektrische auto’s zijn voorzien van een automaat. Dat rijdt natuurlijk erg comfortabel. Bovendien zijn er steeds meer openbare laadpalen en snel laders te vinden in de buurt of langs de weg. Dat maakt dat jij met een gerust hart kunt vertrekken met een volle accu. Ook rijd een elektrische auto stiller dan een traditioneel voertuig.

4. Technologische innovatie

De technologische ontwikkelingen gaan enorm snel, bijvoorbeeld in de oplaadinfrastructuur en batterijtechnologie. Door elektrisch te rijden ga je met de tijd mee, en stimuleer je verdere ontwikkelingen in de transportsector.

5. Uitstraling

Een elektrische auto biedt niet alleen praktische voordelen, ze zien er ook nog eens hip en duurzaam uit. Zeker niet onbelangrijk als je bijvoorbeeld een zakelijke klant gaat bezoeken.

Wil je meer lezen over auto’s en gadgets? Lees dan snel verder op online lifestyle platform mensgoodlife.