exclusieve auto lifestyleblog

Denk ook aan deze kosten bij een exclusieve auto

Stel; je hebt een mooie exclusieve auto op het oog. Denk aan een Audi RS5 of Volkswagen Golf R. De aanschafprijs van zulke exclusieve auto’s zijn natuurlijk al behoorlijk hoog. Maar helaas vergeten sommige mensen ook dat de andere bijkomende kosten ook heel hoog zijn. In dit artikel nemen we je hierin mee en willen we ervoor zorgen dat je andere hoge kosten meeneemt in je beslissing van het kopen van een nieuwe auto.

Wegenbelasting

Om te beginnen de wegenbelasting. Of zoals hij tegenwoordig vaak genoemd wordt; de motorrijtuigenbelasting. Exclusieve auto’s wegen vaak een stuk zwaarder. Dit komt onder andere doordat het simpelweg grotere auto’s zijn of omdat het motorblok een stuk groter en zwaarder is.

Exclusievere auto’s zijn meestal voorzien van een 6 of een 8 cilinderblok. Ook zijn de velgen en banden vaak een stuk groter dan bij andere auto’s. De motorrijtuigenbelasting is dan ook een stuk hoger dan normaal.

Benzine

Exclusieve auto’s zijn benzineslurpers. Ga er maar vanuit dat je minstens 1x per week naar het tankstation kunt gaan. Doordat de motoren vaak meer cilinders hebben, gaat er ook meer benzine doorheen. Bovendien is vaak het advies om de betere benzine te tanken, zoals Euro98 of SuperPlus.

Deze benzinesoorten zij vaak iets duurder dan de Euro95. Het laat wel een stuk minder troep achter in de leidingen van de auto, waardoor deze langer meegaat. Maar houdt er wel rekening mee dat je iets vaker zult moeten tanken en dan het liefst nog de betere benzine.

Onderhoud

Dure auto’s betekent dure onderdelen. Een exclusieve Audi met 8 bougies heeft dus ook meer bougies die vervangen moeten worden dan een normale auto met maar 4 bougies. Bovendien heeft zo’n luxeauto doorgaans iets meer te verduren en dus zal het onderhoud goed moeten zijn.

Denk bijvoorbeeld aan goede olie, regelmatig een onderhoudsbeurt en goed onderhoud aan de lak. Dit kost allemaal net iets meer geld.

Om zo lang mogelijk plezier te kunnen hebben van je auto, kiezen veel eigenaren ervoor om hun autodealer te onderhouden. Dat betekent dat een Audi door een officiële Audi-dealer wordt onderhouden en een Mercedes door een Mercedes-dealer. Hierdoor weet je zeker dat monteurs met kennis van jouw specifieke auto aan je auto sleutelen en weten waar ze mee bezig zijn. De dealer vraagt daarentegen wel hoge prijzen en is dan ook zeker iets om niet te vergeten.

Ontdek de meest exclusieve auto’s van dit moment en kies diegene bij jou past, enjoy goodlife!

Exclusieve auto

Ontdek meer mannenauto’s op lifestyle blog mensgoodlife.