lees-deze-tips-om-heel-makkelijk-je-autoruit-te-laten-vervangen
lees-deze-tips-om-heel-makkelijk-je-autoruit-te-laten-vervangen

Lees deze tips om heel makkelijk je autoruit te laten vervangen

Veel automobilisten krijgen er wel een keer mee te maken, een gebroken autoruit of een sterretje erin. Opspattende kleine stenen, een verdwaalde vogel en een botsing kunnen allemaal oorzaken zijn van schade aan je ruiten. Ook kan het zijn dat je simpelweg gewoon pech hebt… De schade kan in verschillende vormen en maten voorkomen. Wanneer deze niet meer te repareren is, zal de ruit vervangen moeten worden. 

Gaat het om een barst of een sterretje in de ruit?

Niet alle schade aan je autoruit is hetzelfde. Het kan gaan om een sterretje in de ruit maar ook om een hele barst. Bij een sterretje heb je in veel gevallen nog “geluk”. Deze kan, mits je er op tijd bij bent, nog verholpen worden met een harsinjectie. Heb je echter een scheur of barst in je ruit, dan is reparatie niet meer mogelijk en is hij aan vervanging toe. Laat je autoruit dan bijvoorbeeld vervangen bij GlasGarage. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar en hebben wel 90 vestigingen door heel Nederland!

Wanneer de autoruit aan vervanging toe is…

Bij het vervangen van je autoruit zijn er een aantal stappen die je kunt volgen. Zo is het verstandig om allereerst de dekking van je autoverzekering en de polisvoorwaarden te checken. Heb je een WA, een WA-plus (beperkt casco) of een allrisk autoverzekering (volledig casco)? Met een WA-plus en een allrisk verzekering ben je waarschijnlijk verzekerd tegen autoruitschade! Onderzoek dan bij welke herstelbedrijven jouw verzekeraar is aangesloten. De meeste verzekeraars doen zaken met een of meerdere leveranciers van autoruiten. Afhankelijk van je autoverzekering is er in sommige gevallen sprake van een eigen risico. Dan zul je een deel eigen bijdrage neer moeten leggen. Als je deze stappen gevolgd hebt kun je een afspraak maken met het betreffende herstelbedrijf en je ruit laten vervangen. Daarna kunnen we weer veel veilige kilometers maken!

Dus…

  1. Wat is mijn dekking van mijn autoverzekering?
  2. Wat zijn de polisvoorwaarden van deze verzekering precies?
  3. Bij welke herstelbedrijven is mijn verzekeraar aangesloten?
  4. Onderzoek onder welke voorwaarden jouw ruit zal worden vervangen (is er sprake van een (deel) eigen risico?)
  5. Maak een afspraak
  6. Laat je ruit vervangen

Wat ben je daaraan kwijt?

De kosten voor het vervangen van je autoruit liggen niet helemaal vast. Er zijn verschillende factoren die samenhangen met de kosten. Gaat het bijvoorbeeld om “voorruit vervangen kosten” of moet je je zijruit vervangen? Ook het automerk, het type en de gebruikte ruit spelen hierbij een rol.

Voorkomen beter dan genezen

Voorkomen is in veel gevallen beter dan genezen en dat is ook zo met autoruiten. Natuurlijk blijft er een kans bestaan dat je pech hebt en je ruit, ondanks de voorzorgsmaatregelen, toch beschadigd raakt. Toch kunnen de volgende tips de kans op autoruitschade verkleinen!

  • Vermijd snelle temperatuurwisselingen. Heeft je auto een tijd in de hitte gestaan? Zet de airco dan niet gelijk op volle toeren aan! Doe je dit wel? Dan krijg je extra spanning in het glas. Ook wanneer de auto koud is, is het onverstandig om de verwarming meteen vol aan het werk te zetten.
  • Let op bij wegwerkzaamheden omdat er dan veel losse steentjes op het wegdek te vinden zijn. Opspattend grind is dan een grotere dreiging voor je autoruiten. Pas je rijgedrag aan en houd je aan de aangegeven snelheid. Dat is veiliger én je beperkt de kans op schade!
  • Houd een beetje afstand van het voertuig voor je en zeker wanneer dit een zwaar voertuig (bijv. een vrachtwagen) is. Zo’n zwaar voertuig kan zorgen voor wat opspattend grind… Voldoende afstand is dan belangrijk!

Ga voor veilige kilometers op de weg, enjoy goodlife!

Vind meer autonieuws op lifestyle voor mannen blog platform mensgoodlife.