Maak kennis met de luxe Bentley uitvoeringen van dit klassieke automerk uit Engeland
Maak kennis met de luxe Bentley uitvoeringen van dit klassieke automerk uit Engeland

Maak kennis met de luxe Bentley uitvoeringen van dit klassieke automerk uit Engeland

Het Engelse automerk Bentley is opgericht door Walter Owen Bentley in 1919. Dit merk staat voor luxe en verfijning in de autowereld en brengt de meest chique en stijlvolle auto’s op de markt. Neem gauw een kijkje tussen beschikbare Bentley occasions.

Bentley

Wanneer je een Bentley auto ziet, dan weet je ook gelijk waarom er een flink prijskaartje aan hangt. Deze ruimtelijke auto’s stralen pure luxe uit; ze hebben een ruim interieur waarover tot in de details nagedacht is. Niks is aan het toeval overgelaten en dat heb je binnen no-time door. Deze wagens worden ontwikkeld om aan de hoogste eisen van elke bestuurder te voldoen. De kracht van de betrouwbare Bentley motor mag ook niet vergeten worden wanneer we het over deze auto’s hebben. Deze motor zorgt voor uitstekende prestaties op de weg.

Verschillende modellen

Als we dieper ingaan op enkele modellen van dit automerk, valt het op dat elk model zijn eigen unieke karakter heeft. Neem bijvoorbeeld de Continental, waarbij een duidelijke knipoog naar het verleden te zien is. Deze auto is niet alleen een eerbetoon aan zijn voorgangers, maar is ook een regelmatige verschijning op de circuits, en niet zonder reden: het is de op een na snelste 4-persoons auto ter wereld, een prestatie die zijn erfgoed eer aandoet.

De Mulsanne daarentegen vertegenwoordigt een andere traditie, als de opvolger van de legendarische Arnage. Beide modellen zijn vernoemd naar beroemde bochten op het circuit van Le Mans, waarmee ze niet alleen hun sportieve afkomst benadrukken, maar ook een eerbetoon brengen aan de rijke geschiedenis van het racen.

En dan is er nog de Bentayga, een model dat een geheel nieuwe richting inslaat voor dit automerk als hun eerste SUV. Ondanks deze afwijking van de gebruikelijke koers, straalt ook dit model de klasse en stijl uit die synoniem zijn geworden met het merk. Het bewijst dat zelfs in een heel ander segment, de signatuur van het merk nog steeds duidelijk aanwezig is, wat getuigt van een compromisloze toewijding aan kwaliteit en vakmanschap.

Op zoek naar iets nieuws? Lees je dan ook in over hybride auto’s.

Laat je verrassen door de luxe en stijl van een Bentley, enjoy goodlife!

Ontdek meer autonieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.

Foto: bentley-leusden.nl