Op deze manier voer je het onderhoud aan je auto zelf uit
Op deze manier voer je het onderhoud aan je auto zelf uit

Op deze manier voer je het onderhoud aan je auto zelf uit

De mate waarin bijvoorbeeld een auto of motor onderhouden wordt, is bepalend voor de levensduur ervan. Bij slecht onderhoud aan het voertuig neemt het risico op een versnelde slijtage aan de onderdelen hiervan toe. Dit leidt tot onnodig hoge kosten en maakt dat je eerder op zoek zal moeten naar een nieuw voertuig! Wist je dat je een groot deel van het onderhoud aan je auto zelf uit kunt voeren? Online Kroon Oil kopen, de oude olie uit het reservoir verwijderen en deze opnieuw vullen is een voorbeeld van een handeling die je relatief makkelijk zelf uitvoert. Er zijn meer onderhoudsklussen die je periodiek op kunt pakken om de auto in een goede conditie te houden. Dit artikel vertelt je er meer over. Heb jij het onderhoud aan je auto al eens zelf uitgevoerd?

Aan de slag met het onderhoud van je auto door het verversen van de motorolie

Houd er rekening mee dat het verversen van de motorolie enige aandacht vergt. Motorolie kopen bij een online aanbieder begint bijvoorbeeld bij het uitzoeken van het type olie dat je nodig hebt. De diverse soorten motorolie verschillen van elkaar in viscositeit, wat de dikte en stromingseigenschappen van de olie duidt. Vaak vind je in het handboek van je auto meer informatie over de viscositeit die past bij de motor in jouw voertuig.

Voor het verversen van de motorolie helpt het om online naar instructies te zoeken. Er zijn handige video’s te vinden, waarin dit stapsgewijs aan je wordt uitgelegd. In deze video’s vind je direct meer informatie over de hulpmiddelen die je nodig hebt bij de uitvoering van deze klus.

Andere vloeistoffen bijvullen en de bandenspanning controleren tijdens het onderhoud

Het bijvullen of verversen van de motorolie is een goede eerste stap. Hiermee ben je er echter nog niet! Zorg dat je ook de andere vloeistoffen, zoals de ruitenwisservloeistof, tijdig bijvult. Rijd vervolgens langs een tankstation in de buurt om de bandenspanning van je auto te controleren.

Een te lage bandenspanning verhoogt het risico op slijtage en maakt dat je meer brandstof verbruikt onderweg. Wacht niet tot het dashboard van je auto het signaal geeft dat de bandenspanning verhoogd moet worden; controleer dit preventief periodiek zelf. In plaats van naar een tankstation in de buurt te rijden, zou je ook online een tooltje kunnen kopen. Voor een paar euro bestel je een handig hulpmiddel, waarmee je binnen een minuut weet of je bandenspanning hoog genoeg is.

Ontdek nog meer tips voor je auto op lifestyle nieuws site mensgoodlife,