Mensgoodlife.nl automobile-car-lamborghini-39501
Mensgoodlife.nl automobile-car-lamborghini-39501

Snel en voordelig autoruit vervangen via Autoglas Concurrent

Bij Autoglas Concurrent weten we dat autoruiten op veel manieren kunnen sneuvelen. Door bijvoorbeeld een ongeluk of door vandalisme kan er een barst in de voorruit van je auto komen. De achter- en zijruiten kunnen bovendien door dezelfde oorzaken zelfs helemaal in duizend stukken kapotgaan. Dat een autoruit vervangen bij een merkdealer een prijzige aangelegenheid is, zorgt ervoor dat mensen deze klus nogal eens uitstellen. Rondrijden met kapotte autoruiten is echter niet geheel veilig en heeft vaak nog andere nadelen. Gelukkig hoeft het vervangen van een autoruit niet de hoofdprijs te kosten. Voordelig en snel via Autoglas Concurrent deze klus zelf doen of uitbesteden, is dan ook de beste oplossing. We vertellen je er hier meer over.

Verschil tussen voorruiten en achterruiten van uw auto

De voorruiten en achter- en zijruiten van auto’s zijn niet op dezelfde manier gemaakt en bestaan ook niet uit dezelfde componenten. De voorruiten van alle auto’s zijn namelijk van gelaagd glas gemaakt. Dit bestaat uit drie lagen: twee van glas met daartussen een laag PVB-folie. De voorruiten zijn door de drie lagen en de productiemethode erg sterk. Ze worden namelijk snel verhit en krijgen daarna de tijd om langzaam af te koelen. De PVB-folie zorgt er daarnaast voor dat er geen scherven kunnen ontstaan wanneer de voorruit een harde impact te verwerken krijgt. Hierdoor geniet je als inzittende van de auto van optimale bescherming.

De achter- en zijruiten zijn vrijwel altijd van gehard glas gemaakt. Dit bestaat uit één laag glas die snel is verhit en snel is afgekoeld. Hierdoor zijn deze autoruiten weliswaar erg sterk, maar door de spanning die zo op de ruiten komt breken ze wel in duizenden stukken wanneer er een klap op komt. Dit glas heet ook wel veiligheidsglas, omdat de kleine stukjes een stuk veiliger zijn dan grote scherven. Wanner de zij- of achterruiten zijn gesneuveld is het wel direct nodig om Autoglas Concurrent in te schakelen. Het geheel ontbreken van de autoruiten kan namelijk grote gevolgen hebben.

Nadelen van kapotte autoruiten

Wanneer autoruiten kapot zijn dan kan dit voor problemen zorgen. Met een geheel kapotte voorruit is het uiteraard onmogelijk om nog goed zicht te hebben. Wanneer de barst groot is of in het directe gezichtsveld zit, is doorrijden niet meer toegestaan. De auto zal bij een APK hierop worden afgekeurd. Met kapotte zij- en achterruiten mag je vaak officieel nog wel doorrijden. Dit is echter om meerdere redenen niet aan te raden:

  • Dieven kunnen eenvoudig de auto in
  • Geen optimale bescherming voor de inzittenden
  • Verminderd comfort bij het rijden
  • Water kan het interieur en de elektra aantasten

Om weer veilig en betrouwbaar de weg op te kunnen en ergere schade te voorkomen is het aanschaffen van de voordelige autoruiten van Autoglas Concurrent ideaal.

Autoruit vervangen of ruit laten repareren?

Soms zijn autoruiten nog te repareren. Dit gaat alleen op voor de voorruit van je auto. Zij- en achterruiten moeten door het gebruiken van gehard glas altijd vervangen worden. Wanneer in de voorruit een sterretje zit met een diameter van minder dan drie centimeter, dan kan deze vaak nog worden gemaakt. Wanneer het sterretje groter is of een barst is gevormd in de voorruit, is repareren helaas niet meer mogelijk. De autoruit zelf vervangen of laten vervangen is dan de enige optie.

Autoglas Concurrent inschakelen voor after market autoruiten

Via Autoglas Concurrent zijn de kosten voor autoruiten aanzienlijk lager dan bij merkdealers. Dit heeft een logische verklaring. Alleen merkdealers mogen namelijk autoruiten verkopen met een merklogo. Door dit alleenrecht hanteren ze hogere prijzen dan nodig is. In dezelfde fabrieken waar deze autoruiten met merklogo worden gemaakt, maken ze van precies dezelfde materialen ook autoruiten zonder merklogo. Deze producten noemt men after market autoruiten. Omdat er geen merklogo op zit mogen ook andere bedrijven dan merkdealers de autoruiten verkopen. Door de hierbij ontstane concurrentie zijn de prijzen voor jou als autobezitter een stuk gunstiger.

Autoruiten vervangen tegen lage prijzen bij Autoglas Concurrent

Via Autoglas Concurrent een autoruit vervangen kan op twee manieren. Wanneer je zelf de kennis in huis hebt om de reparatie uit te voeren, dan kan je de autoruiten en de bijbehorende producten zoals rubbers en lijsten gemakkelijk bestellen om af te halen of te laten bezorgen. De prijs is dan nog voordeliger. Wanneer je dit niet zelf kan, staan ervaren FOCWA-gecertificeerde partners voor je klaar. Ze komen graag op locatie de autoruit van je auto vervangen en doen dit tegen zeer scherpe tarieven. Bij schade aan je autoruiten kan je Autoglas Concurrent vandaag nog inschakelen!