Vervang op tijd de ruitenwisser van je auto
Pixabay

Vervang op tijd de ruitenwisser van je auto

Vandaag is het 21 september, de herfst is officieel begonnen! Aangezien het feit dat de zomer nu echt tot zijn einde gekomen is, zullen we voortaan weer meer rekening moeten gaan houden met stortbuien, windhozen, regen, onweer en noem het maar op. In ons koude kikkerlandje kennen we het allemaal. Dit slechte weer zorgt ervoor dat we waarschijnlijk vaker met de auto reizen in plaats van met de fiets. Daarom is het van belang dat jouw auto helemaal voorbereid is op de wintermaanden. Zo ben je verzekerd van een veilige reis.

Ruitenwisser kapot

Strepen op je ramen, piepende geluiden of zelfs krassen op je voorruit. Dit is niet bepaald waar je vrolijk van wordt. Een kapotte ruitenwisser is natuurlijk op zichzelf al heel vervelend, maar het kan je ook nog eens in gevaar brengen tijdens het rijden. Het kan namelijk je zicht belemmeren wanneer het buiten heel hard regent. Laat dus het liefst zo snel mogelijk je ruitenwisser vervangen. Doe je dat niet, dan zal je auto niet volledig goedgekeurd worden bij de APK-keuring. Je kunt controleren of jouw ruitenwisser aan vervanging toe is door hem uit te klappen en het rubber te controleren op slijtplekken en scheurtjes.

Autoruit vervangen

Je kunt natuurlijk ook een sterretje, scheur of kras in je raam hebben zitten. Wanneer het een sterretje is, dan kan de autoruit in de meeste gevallen gewoon gerepareerd worden. Doe dit op tijd, want een sterretje kan namelijk in de loop van tijd een scheur worden. Als dit het geval is, dan moet je de hele autoruit laten vervangen. Bij een voorruit is het afhankelijk van de barst of een ruit vervangen of gerepareerd moet worden. Maar een zijruit of achterruit kan niet gerepareerd worden en moet daarom altijd vervangen worden. Een handige vuistregel is om de barst te vergelijken met een euromunt: is de barst groter dan een 2 euromunt? Dan moet de autoruit worden vervangen. Double check je auto, enjoy goodlife.

GlasGarage
Foto: GlasGarage

Op zoek naar een nieuwe auto? Lees dan meer over het laatste auto nieuws op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.