voordelig-een-auto-leasen-als-zelfstandig-ondernemer
voordelig-een-auto-leasen-als-zelfstandig-ondernemer

Voordelig een auto leasen als zelfstandig ondernemer

Heb je een eigen zaak én ben je toe aan een nieuwe auto? Overweeg financial lease voor zzp eens! De keuze voor het financial leasen van een auto biedt ondernemers verschillende voordelen. Zo hoef je het eigen vermogen van de onderneming niet aan te spreken om in een nieuwe auto te kunnen rijden, maar ben je straks wel financieel eigenaar van het voertuig. Dit brengt verschillende fiscale voordelen met zich mee. Er zijn verschillende partijen die het financial leasen van een zakelijk voertuig mogelijk maken, waarbij je de keuze hebt uit nieuwe modellen en jonge occasions. Het voordeel van een jonge occasion is dat deze in goede staat verkeert, waardoor je er nog jaren plezier van zal hebben. In dit artikel lees je meer over de voordelen van financial lease voor ondernemers.

Zelf alvast berekenen wat financial lease je kost

Voordat we verder inzoomen op de voordelen van financial lease kan het interessant zijn om zelf eens te berekenen wat dit jou zou kosten. De kosten van financial lease berekenen doe je eenvoudig op de website van een aanbieder. Geef hierbij aan wat de aanschafprijs is van de auto die je zou willen aanschaffen, welke aanbetaling je wenst te doen vooraf en wat de looptijd van het contract is. Houd rekening met een slottermijn die hoger is dan de maandelijkse aflossing op het voertuig. De tool toont je vervolgens direct wat je per maand kwijt zal zijn. Is dit voor jou interessant?

Fiscale voordelen van de keuze voor financial lease 

Eerder las je al dat financial lease verschillende fiscale voordelen met zich meebrengt. Dat hangt samen met het feit, dat je direct eigenaar bent van de auto. Dit maakt het mogelijk om de auto toe te voegen aan de balans van je organisatie. De auto wordt hiermee aftrekbaar voor zzp’ers. Daarbij kom je mogelijk in aanmerking voor een afschrijvings-, investerings- en renteaftrek. Niet onbelangrijk: de btw die je bij het aflossen van het voertuig betaalt, mag je aftrekken van de ontvangen btw bij het indienen van de kwartaalaangifte. Een nieuwe auto kopen kan zo heel voordelig zijn.

Zelf bepalen waar je de auto laat onderhouden

Waar het onderhoud aan een auto bij een operational leasecontract door de leasemaatschappij wordt georganiseerd, doe je dit bij financial lease zelf. Hetzelfde geldt voor het afsluiten van de verzekering voor de auto. Het biedt je veel vrijheid!

Ontdek meer over het leasen van auto’s op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.