welke-autoverzekering-past-bij-mij
welke-autoverzekering-past-bij-mij

Welke autoverzekering past bij mij?

Finally! Je hebt een nieuwe of tweedehands auto gekocht. Misschien is het zelfs wel je allereerste auto. Nu is het tijd om een autoverzekering aan te schaffen. Deze verzekering moet ingaan vanaf het moment dat de auto op jouw naam staat. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een autoverzekering. Je autoverzekering premie vergelijken is altijd aan te raden, je wilt enerzijds niet onnodig veel betalen en anderzijds een goede dienstverlener hebben als verzekeraar. Een goede deal is tegenwoordig online snel gevonden!

Autoverzekering afsluiten

Zorg er altijd voor dat je van de autodealer of de oude eigenaar van de auto een tenaamstellingsverslag ontvangt. Hierin staat een 4-cijferige code. Deze heb je nodig om de aanvraag van je autoverzekering af te ronden. Je kunt je auto op drie mogelijke manieren verzekeren: WA, beperkt casco en allrisk.

Er zijn drie soorten autoverzekeringen:

WA verzekering

Iedereen die over een auto beschikt moet minimaal een WA verzekering hebben. Met deze verzekering ben je alleen beschermt tegen schade aan derde. Het is dus de goedkoopste en minst uitgebreide verzekering die je kunt hebben.

Beperkt casco

Deze verzekering wordt ook wel WA+ genoemd. Het is dus iets uitgebreider en kostbaarder dan de WA verzekering. Met deze verzekering ben je beschermt tegen schade aan derde, maar ben je ook beschermt tegen diefstal en inbraak in je eigen auto. Bovendien ben je ook verzekert voor ruit-, storm- en brandschade

All Risk

De naam zegt het eigenlijk al: met een All Risk verzekering ben je beschermt tegen bijna alles! Schade aan een derde en schade aan je eigen auto zijn volledig verzekerd. Zelfs als jezelf de veroorzaker bent van het ongeval.

Welke past bij mij?

Welke autoverzekering je wilt kiezen kan van een aantal factoren afhangen. Als je een nieuwe auto hebt gekocht kiest men vaak voor een All Risk verzekering. Daarnaast adviseert men ook om deze verzekering te kiezen als de auto gefinancierd is met een nog-niet afgeloste lening.

Het is ook van belang of je met eventueel spaargeld uit de voeten kan komen, mocht er een ongeluk gebeuren. Bovendien hangt de geschatte waarde van je auto nauw samen met welke verzekering je moet kiezen. Is de auto ouder dan 10 jaar, dan adviseert men in de meeste gevallen niet de duurste verzekering aan te schaffen. Ten slotte, mocht je een brokkenpiloot zijn, en dus vaak schade aan derde of aan je eigen auto toebrengen, dan adviseren we wel om een All Risk verzekering te overwegen.

Auto stuk? Geen probleem met een goede verzekering, enjoy goodlife!

Footage

Ontdek meer auto’s en lifestyle op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.