remblokken motor vervangen
remblokken motor vervangen

Zo kun je de remblokken van je motor vervangen

De remblokken van je motor worden iedere keer gebruikt wanneer jij met jouw motor op pad gaat. Ondanks het vele gebruik van de remblokken, blijken ze enorm lang mee te gaan. Veel motor eigenaren hebben wellicht nog nooit de remblokken hoeven te vervangen. Maar, zodra het tijd is is het wel handig om te weten hoe je deze kan vervangen. Het is goed om de remblokken met regelmaat te controleren. Het laatste wat jij wilt is dat jouw rem blokken het niet meer doen. Neem dus een momentje om goed voor deze onderdelen te zorgen.

Bekijk de huidige remblokken

Voordat jij halsoverkop nieuwe remblokken bestelt, is het altijd een goed idee om de huidige rem blokken goed te bekijken. Heeft jouw motor remblokken in twee stuks aan beide? Dan moet je alle 4 de blokken bekijken. Haal de remblokken uit de remklauw en zorg dat je de rem blokken netjes schoon maakt. Zo kan je niet alleen beter zien wat voor soort model er momenteel in zit, maar kan je ook makkelijker met de rem blokken te werk gaan.

Nieuwe selecteren

Zodra je de oude remblokken hebt gecontroleerd, is het tijd om nieuwe remblokken te kiezen. Maar hoe weet je welke het beste zijn voor jouw motor? Je hebt de keuze uit gesinterde remblokken of organische remblokken. Gesinterde rem blokken zijn gemaakt uit verschillende soorten metaal en zijn goed onder hoge temperaturen. Organische rem blokken zijn minder geschikt voor hoge temperaturen, maar zijn wel een stuk goedkoper dan de gesinterde. Voor de reguliere gebruiker merk je vrijwel geen verschil. Alleen wanneer je motor rijdt op een hoog niveau of op een circuit, dan is het aan te raden om de duurdere versie te halen.

Hoe je ze aanbrengt

Ondanks dat het de logische keuze lijkt om de nieuwe remblokken simpelweg op de oude plek te plaatsen, is dit niet de aanpak. Zorg dat je de rem blokken nooit droog, zonder bewerking in de remklauwen plaatst. Wat er dan gebeurt is namelijk dat de remmen een piep geluid maken. Zorg daarom dat je de rem blokken aan de achterkant incasseert met koperpasta. Let er goed op dat je dit daadwerkelijk aan de achterkant aanbrengt, oftewel de plek waar de remzuigers elkaar aanraken. Zodra de koperpasta erop zit kan je de remblokken terug in de motor plaatsen. Jouw motor is nu weer helemaal klaar voor een nieuwe rit. Overweeg zeker tweedehands motoronderdelen voor wanneer je onderdelen binnen een budget wilt vinden.

Ontdek meer autonieuws op mannenblog mensgoodlife.