Digitale boeken lezen
Rodrigo Galindez

Digitale boeken lezen

Lees jij nog steeds op papier of denk je er ook over na om je boeken of artikelen op je pc, laptop of tablet te lezen? Naast dat het handig is om altijd al je boeken bij je te hebben, is het ook nog eens goed voor het milieu. Een nadeel van digitaal boeken lezen is dat je moeite kunt hebben van het reflecterende zonlicht. Dit zorgt ervoor dat letters moeilijker leesbaar zijn.

Ontdek het digitale boeken lezen

Papieren boeken blijven daarom onder de meeste mensen populairder dan digitale boeken. Echter staan de technologische ontwikkelingen niet stil, zo zijn er tegenwoordig digitale mogelijkheden om je boeken met zonlicht te lezen. In de jaren zeventig ontwikkelde Nick Sheridon bij Xerox elektronisch papier, ook wel e-ink genoemd. Met deze technologie is het mogelijk om zonder elektrische stroom tekst zichtbaar te maken.

Sony e-Reader

Dankzij deze innovatie en de verdere doorontwikkelingen, is het tegenwoordig mogelijk om overal waar je bent je boek probleemloos te lezen. Natuurlijk heb je in tegenstelling tot je tablet wel licht nodig. Nadeel van deze technologie, is dat het beeld niet zo snel wordt opgebouwd als je gewend bent op je computer. Maar goed, als je een eBook aan het lezen bent, sla je niet continue een bladzijde om. Je hebt immers tijd nodig om te lezen. Daarbij is deze techniek ook enorm energie-efficiënt, wat betekent dat de batterijduur enorm lang is. Zo kun je met de nieuwe Sony e-Reader maar liefst 8 weken lang, probleem lezen.

E-ink e-readers zijn over het algemeen enorm licht. Dit komt doordat de technologie erg compact is, er is immers geen zwaar LCD-scherm en zware batterij nodig. Het is net of dat je een stuk papier in je handen hebt.

Voordelen Sony e-Reader

✓ Neem 1200 eBooks makkelijk mee
✓ Ultra dun en licht (slechts 164 gram)
✓ Tot 2 maanden batterijlevensduur

Stap over op e-ink en lees je boeken digitaal met een e-Reader, enjoy goodlife!

Ontdek meer toffe gadgets voor mannen op mannen blog mensgoodlife, jouw lifestyle nieuws platform.