5-tips-voor-de-inrichting-van-je-thuiskantoor
Kwantum

5 tips voor de inrichting van je thuiskantoor

Tegenwoordig lijkt iedereen een thuiskantoor te hebben. Of dat nu is omdat we allemaal harder werken of dat het gewoon praktisch is, het gaat erom deze ruimte zo in te richten dat we productief kunnen zijn en efficiënt kunnen werken. In dit artikel delen wij met jou de 5 tips voor het inrichten van jouw thuiskantoor.

[divider]5 tips voor de inrichting van je thuiskantoor[/divider]

1. Kijk wat voor jou werkt

Sommige mensen kunnen zich het beste concentreren in een geluidsdichte kamer zonder uitzicht naar buiten. Als je je echter gevangen voelt in je kantoor, kun je niet productief zijn. Laat in dat geval de buitenwereld binnenkomen door grote ramen of glazen wanden.

2. Denk na over de kleur van de muren

Werk je het beste in een schone en ruime kamer, dan zijn witte muren een goed idee. Merk je dat een kleur als oranje of groen je stimuleert, geef één of enkele muren dan die kleur.

3. Interessante lampen of een schilderij

Als je zit na te denken over een oplossing voor een probleem of op innovatieve ideeën wilt komen, kan het fijn zijn om even naar iets interessants te staren terwijl je je gedachten de vrije loop laat. Een mooi gevormde lamp, zoals een kroonluchter, kan hiervoor geschikt zijn. Je kunt natuurlijk ook een fascinerend schilderij ophangen. Het moet alleen niet zo zijn dat het je afleidt.

4. Houd dingen binnen handbereik

Een bureau organiser is bij uitstek geschikt voor het organiseren en opslaan van alle kantoorbenodigdheden, zoals pennen en plakband. Zo zijn ze allemaal binnen handbereik en je hoeft geen laden te openen en te graven naar iets dat je nodig hebt.

5. Zorg voor licht én privacy met gordijnen

Kijkt het raam van je kantoor uit op een straat, dan wil je dit af en toe afschermen. Bijvoorbeeld in het geval je een klant of cliënt op bezoek hebt of als je de buitenwereld even wilt buitensluiten om je te kunnen concentreren. Gordijnen die je kunt sluiten en die wel licht doorlaten zijn dan ideaal. Denk aan een vouwgordijn of rolgordijn in lichte kleuren.

[divider]Creëer zelf een dope home office[/divider]

Ontdek meer interieur tips voor mannen op lifestyle platform mensgoodlife.