de-badkamer-van-hem-of-haar
de-badkamer-van-hem-of-haar

De badkamer van hem of haar?

Vroeger toen mannen nog echt mannen waren kwamen we niet vaak in de badkamer. Het was de ruimte van de vrouw en wij mannen hadden er niets over te zeggen. We mochten er douchen en tandenpoetsen en daar bleef het bij. Gelukkig is dat tegenwoordig anders. Vroeger roken de mannen namelijk niet altijd even fris. Daar is gelukkig verandering in gekomen en hebben wij ook rechten gekregen om de badkamer ons eigen te maken.

[divider]De badkamer van hem of haar?[/divider]

Een eigen plekje in het badkamermeubel

Mannen zijn een stuk hygiënischer dan vroeger en erg ijdel geworden. Als we tegenwoordig een kijkje nemen in het badkamermeubel dan zien we dat mannen terrein hebben gewonnen. Wat we daar onder andere kunnen vinden is shampoo, douchegel, een scheermesje, nog een scheermesje, haargel en in sommige gevallen haarlak. Een Rituals pakketje kan ook niet meer ontbreken.

Dan hoor je ook nog dat sommige mannen een aparte shampoo en conditioner hebben voor hun baard. Dat gaat een beetje ver…

De handdoeken hebben plaats moeten maken voor al deze spullen. Een badkamerkast kan tegenwoordig dan ook niet ontbreken in de badkamer. Een reden voor haar om nog meer spullen te kopen om alle kastruimte goed te benutten.

De badkamer van hem én haar

We kunnen dan ook wel stellen dat de badkamer van zowel hem als haar is. Vrouwen omarmen het idee dat mannen meer tijd besteden aan hun verzorging en juichen deze ontwikkeling toe. Zaken die vrouwen wat minder toejuichen zijn de volgende typische mannendingen die wij doen in de badkamer:

#1 De toiletbril omhoog laten staan

Vrouwen zeuren altijd over het feit dat de wc-bril omhoog staat. Het is toch een kleine moeite om deze zelf weer naar beneden te doen? Een hoop gezeur om niets.

#2 Dopje van de tandpasta vergeten

Het dopje van de tandpasta er niet terug opdoen. Zo erg is dat toch niet? Scheelt haar weer tijd om het dopje eraf te draaien de volgende keer. Prima toch?

#3 Langdurig op het toilet zitten

De komst van de telefoon heeft veel goede dingen gebracht voor de vrouw. Zij kunnen urenlang scrollen door Insta of Facebook. Wij mannen kunnen er gelukkig ook veel mee zoals lekker gamen terwijl we bezig zijn. Een bezoekje aan het toilet voelt gelukkig niet meer als een waste of time. Maar let op, dit mag natuurlijk enkel op het toilet beneden en niet in de badkamer boven. Daar moet mevrouw namelijk ook wezen en daar moet het heerlijk ruiken.

Conclusie: De badkamer is een plek voor zowel de man als de vrouw. Door een klein beetje rekening met elkaar te houden kan je veel ellende voorkomen. En met een beetje geluk heb je voldoende ruimte voor je toiletspullen. Geniet van jullie badkamer, enjoy goodlife!

[divider]Inspiratievideo[/divider]

Ontdek meer interieur nieuws op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.