ergonomische-tips-die-goed-zijn-voor-je-houding
ergonomische-tips-die-goed-zijn-voor-je-houding

Ergonomische tips die goed zijn voor je houding

Aangezien veel van ons voortaan zo veel mogelijk thuis moeten werken is het van groot belang dat je interieur bestaat uit meubels die bevorderend zijn voor je houding. Ook als je wel nog naar je werk kunt, is het belangrijk dat je je werkplek zo inricht op een manier dat je de minste rugklachten zult ervaren. Denk hierbij vooral ook aan de lange termijn. Vaak levert een slechte stoel je pas na een aantal dagen of weken rugklachten op. Bijna iedereen krijgt wel eens, of heeft chronisch te maken met rugklachten. Dit kan veel oorzaken hebben, bijvoorbeeld door je beroep of door het overbelasten van je rug tijdens het sporten. Een goed zitcomfort kan de pijn verzachten en zorgt ervoor dat je het probleem niet verergert. Je kunt bijvoorbeeld je interieur inrichten met een Sta op stoel of een zitbal.

Sta op stoel

Heb jij ontzettend veel last van je rug als je gaat zitten of moet opstaan uit je stoel? Dan kan een Sta op stoel een uitkomst zijn voor jou. Deze stoel komt door middel van een een elektromotor omhoog en kantelt voorover, zodat opstaan en gaan zitten vereenvoudigd wordt. Deze stoelen zorgen ervoor dat je rug zo min mogelijk overbelast wordt en dat je niet ploffend in je stoel gaat zitten.

Goed matras en bed

Niet alleen een slechte zithouding kan rugklachten verergeren, ook je lichamelijke houding in bed speelt hier een belangrijke rol in. We liggen immers allemaal ongeveer 8 uur op een dag in het bed, dus daarom is het ook belangrijk dat je een goed matras hebt waar je op kunt slapen. Iedereen heeft een eigen voorkeur in de hardheid van het matras, maar het belangrijkste is dat het je ondersteunt op de plekken waar nodig. Dit is afhankelijk van jouw lighouding. Naast een goed matras, is het ook van belang dat je kussen niet tè hard of tè zacht is. Een goed kussen zorgt ervoor dat je hoofd bij het slapen niet te ver naar voren, achteren of naar de zijkant ligt.

Natuurlij heb jij een comfortabel en functioneel bed nodig om je matras op te leggen. Met een hoog laag bed (welke vanzelfsprekend in hoogte en laagte verstelbaar is) maak jij je perfecte slaapzone compleet. Het is een praktische invulling aan de wens van velen om hun bed af te stellen op hun lengte. Daarnaast zijn deze bedden erg sterk en van hoge kwaliteit, passend voor ieder gewicht.

Zitbal

Een zitbal wordt ook wel een gymbal genoemd. Je ziet deze ballen ook steeds vaker op kantoren en werkplaatsen. Het is eigenlijk een grote ronde skippybal waar je op kun zitten. Doordat je je evenwicht moet bewaren, train je core-spieren en hierdoor train je je lichaam eigenlijk continu tijdens dat je zit. Dit komt voornamelijk omdat de zitbal geen rugleuning heeft. Het voorkomt dus doorzakken op je stoel na een lange periode van stilzitten. Ook helpt het voor de bewustwording van je houding. Als je namelijk onderuit gezakt op een zitbal gaat zitten, zul je er vanaf vallen.

Verstelbaar bureau

Men zegt ook wel dat zitten het nieuwe roken is. Als het kan, is het altijd een goed idee om te gaan staan of lopen wanneer het kan. Heb je bijvoorbeeld een belafspraak waarbij je computer of laptop niet nodig hebt? Kies er dan altijd voor om even een rondje te gaan wandelen of om door je huis op en neer te lopen. Heb je toch je laptop of computer nodig? Dan kan een verstelbaar bureau een optie zijn voor jou. Een verstelbaar bureau kun je makkelijk op de juiste hoogte instellen zodat jij staand kunt werken. Zorg er wel voor dat je je bureau niet te hoog en niet te laag verstelt, want dit kan juist een negatief effect hebben op je houding.

Zadelkruk

Een zadelkruk werkt ook perfect om het zitten met een rechte rug te stimuleren. Door de vorm van een zadelkruk zitten je bovenbenen in een schuine hoek naar beneden waardoor je bekken kantelen. Hierdoor ga je automatisch met een rechte rug zitten. Ook stimuleert het je bloedsomloop, vetverbranding en je mindset om sneller op te staan.

Sit back and relax met de juiste sta-op stoelen, enjoy goodlife!

Wil jij meer lezen over gezondheid? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!