Go green, nu ook binnenshuis met planten!
Go green, nu ook binnenshuis met planten!

Go green, nu ook binnenshuis met planten!

Je kunt er niet meer omheen, om onze samenleving en wereldbol te beschermen is het slim om zo groen mogelijk met planten om ons heen te leven. Dit kun je doen door een energiezuinige auto aan te schaffen, je afval goed te scheiden en oude materialen zoals meubels en kleding te recyclen. Maar als je wilt dat jouw groene effort een direct positief effect op je dagelijkse leven heeft, raden wij aan om eens wat kamerplanten aan te schaffen.

Yes, je hoort het goed, kamerplanten zijn terug van weggeweest en zelfs de meest stijlvolle mancave krijgt een frisse, tropische uitstraling met een aantal stoere kamerplanten. En dat niet alleen, kamerplanten hebben vaak hoge luchtzuiverende kwaliteiten, wat inhoudt dat ze de slechte stofdeeltjes in de lucht omzetten in pure zuurstof. Daarnaast verbeteren ze ook de luchtvochtigheid binnenhuis, wel zo fijn voor je eigen gezondheid. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat kamerplanten en groen in het algemeen een positief effect hebben op je nachtrust, je conditie en concentratie – een win-win situatie dus.

Makkelijke planten voor elke kamer

Maar om je hele huis nu vol te zetten met geraniums is ook weer een ding. Maak je geen zorgen, voor het groenste effect hebben wij een aantal stoere en makkelijke kamerplanten voor je op een rijtje gezet:

Het groene monster

Ofwel Monstera genoemd, vanwege haar reusachtige bladeren en omvang. De Monstera komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid Amerika en is bekend om haar unieke, grote bladeren met gaten. De plant heeft hoge luchtzuiverende kwaliteiten en is ontzettend gemakkelijk in onderhoud, liever te weinig water dan te veel! Plaats de plant in die lege hoek als groene opvuller of laat hem shinen als statement piece in je welkomsthal.

Een tropische vibe

Voor een echt tropisch gevoel ga je voor een Kentia palm. Deze palm kan tot wel 200 cm hoog worden en geeft elke kamer een tropische look. Deze plant heeft wel vaker water nodig maar groeit ook goed op plekken waar minder natuurlijk licht is, zoals in je badkamer of werk-garage bijvoorbeeld.

Een relaxte oase aan groen

Niet zo veel extra ruimte in huis voor grote, groene planten? Geef jouw woning dan een groene touch met cactussen en vetplantjes. Succulenten zijn de ideale kamerplanten omdat deze planten nauwelijks water nodig hebben. Succulenten worden vetplantjes genoemd vanwege hun dikke bladeren waarin ze water opslaan. Je kunt vetplanten in alle soorten en maten vinden, ga bijvoorbeeld voor middelgrote Sansevieria varianten voor een strak, groen effect. Of kies juist voor een stoere collectie aan kleinere cactus stekjes, zoals Peperomia Fire Sparks en een Koraalcactus. Zet ze op tafel of de vensterbank en met een klein beetje liefde en zorg kunnen deze stekjes opgroeien tot grotere, gezonde planten.

Graag een Wild Wild West effect met een grotere cactus? Wij zeggen: doen! Ga voor een Wolfsmelk Cactus die tot wel 1 meter hoog kan worden en je hebt in een handomdraai een nieuwe uitstraling voor je interieur.

Online op zoek naar planten?

Bij het online aanschaffen van planten, hoe makkelijk in onderhoud ze ook zijn, is het belangrijk om even te checken welke bloempotten het meest geschikt zijn voor jouw planten. Tegenwoordig bestel je gemakkelijk planten inclusief geschikte bloempot, maar je kunt ook een eigen selectie kiezen die het beste bij jouw interieur past. Kies voor een strakke, zwart granieten bloempot of ga voor een grijze Capi Waste Rib Pot gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Liever wat neutralere, natuurlijke kleuren in huis? Ga dan voor een zeegras mand of een duurzame bruine Bola Pot, gemaakt van gerecycled plastic. Kamerplanten zijn terug van weggeweest en met deze gemakkelijk planten heb jij in no-time een groene oase in eigen huis.

Ontdek prachtige planten voor buiten op lifestyle nieuwsblog mensgoodlife.