maak-de-badkamer-van-je-dromen-waar
maak-de-badkamer-van-je-dromen-waar

Maak de badkamer van je dromen waar

De badkamer is een van de, of misschien wel de belangrijkste kamer in huis. Het is dé plek waar je je dag begint, waar je je dag eindigt en ook midden op de dag nog wel eens te vinden bent. Heb je de badkamer van je dromen al in gedachten, maak deze droom dan nu werkelijkheid!

Van eerste idee tot de realisatie ervan, zijn we een hoop stappen verder. De badkamer is een moeilijke ruimte om in te richten, ook omdat je te maken hebt met allerlei technische aspecten. Houd in ieder geval rekening met onderstaande stappen.

1. Bepaal wat je wil

Voordat je allerlei andere acties gaat ondernemen, is het belangrijk dat je duidelijk hebt wat je precies wil en wenst. Welke elementen moeten er écht aanwezig zijn; wil je bijvoorbeeld per se een douche én een bad of is het bad een nice-to-have? Bedenk ook welke sfeer je in je badkamer wil krijgen. Is het modern, kleurrijk, natuurlijk of misschien toch klassiek? Zet in deze fase van het proces ook je budget op papier.

2. Maak een plattegrond van je badkamer

Omdat je in de badkamer te maken hebt met veel technische elementen die grotendeels vast staan bij het moment van opleveren, is het belangrijk dat je gelijk doordacht te werk gaat. Achteraf je bad toch even naar die andere hoek verplaatsen, zit er natuurlijk niet in. Bij het maken van je gewenste plattegrond is het belangrijk om te weten waar alle waterleidingen en afvoeren lopen, waar stopcontacten zitten en ook waar de radiatoren te vinden zijn. Ook is het handig om maten te verwerken in je plattegrond. Bij het plaatsen van je badkamerkast, douche, bad etc. krijg je dan snel inzichtelijk of het kan en hoeveel technische aanpassingen er eventueel nodig zijn.

3. Doe inspiratie op in een showroom

Heb je je plattegrond compleet, dan is het tijd om een bezoek te brengen aan wat showrooms. Hier kun je alle mogelijkheden ontdekken, combinaties zien en materialen voelen. Welke kleur wastafelkraan spreekt je aan, wat voor soort douche vind je fijn, welke maat badkuip past bij jou, hoe ga je opbergruimte creëren in de badkamer, welke verlichting wil je en ga zo maar door.

4. Aan de slag

Nu je eenmaal helemaal voor ogen hebt wat er precies gemaakt moet worden, kun je gaan bepalen of je dit zelf (eventueel met wat vrienden) aan gaat pakken of dat je het liever uitbesteed. In beide gevallen heb je in ieder geval goed op papier staan waar je naartoe wil werken.

5. Badkamer af? Nu de finishing touch

De nieuwe badkamer staat, je grote bad, massagedouche, opbergkasten en grote spiegels zijn een feit. De laatste stap zit hem dan nog in de details. Handdoeken, zeep, planten, handige opbergbakken, manden, oliën en meer. De accessoires maken het plaatje compleet: jouw droomplaatje!

Realiseer de badkamer van je dromen, enjoy goodlife!

Vind meer interieurnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.