Met deze tips kleed jij jouw mancave sfeervol aan

Een ruimte in huis waar jij tijd door kunt brengen met de vrienden: het klinkt als muziek in de oren. Veel mannen dromen ervan om een mancave te hebben en wellicht heb jij er zelf wel een. In dat geval is het leuk om jouw mancave zo in te richten zoals je het zelf wil hebben, maar het mag natuurlijk ook wel een beetje sfeervol aanvoelen. Hieronder hebben we een aantal tips voor je opgesomd hoe je jouw mancave sfeervol aankleedt.

Tip 1: Denk na over de vloer

Bevindt de mancave zich in een schuur, garage of misschien zelfs in een kelder? Dan is de vloer vaak kil en voelt het niet sfeervol aan. Tijd om daar verandering in te brengen met een vloerbedekking: zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pvc-vloer met een dempend effect of kun je gaan voor de robuuste uitstraling van een laminaatvloer. Deze opties en meer kun je vinden bij Fabrieksverkoop. Daarnaast kun je ook een warm en behaaglijk gevoel creëren met vloerbedekking, bijvoorbeeld sisal tapijt. Dit is een natuurproduct en is ook nog eens geluiddempend en vochtabsorberend: ideaal voor in een mancave.

Tip 2: Verlichting is een pre

Om een sfeervolle mancave te creëren, is het belangrijk om stil te staan bij de verlichting. Kies in ieder geval niet voor wit of blauw licht, want dat is natuurlijk een echte boosdoener als het gaat om sfeer. Wel kun je kiezen voor licht met een gele tint, dat warmte uitstraalt. Zo kun je de mancave verlichten met spotjes, maar je kunt bijvoorbeeld ook denken aan ouderwetse lampen. Het is maar net wat voor sfeer jij wil uitstralen in jouw mancave.

Tip 3: Fleur de boel op

Om de mancave iets huiselijker te maken – in plaats van dat je het gevoel hebt dat je echt in een schuur, garage of kelder zit – is het belangrijk om de boel iets meer op te fleuren. Je hoeft natuurlijk niet te denken aan bloemetjes en kaarsjes, maar je kunt wel denken aan vette schilderijen waarmee je de muren kunt bedekken of stoere accessoires. Denk bijvoorbeeld een motor die je in de ruimte zet, of een ouderwetse jukebox. Met deze accessoires geef je een unieke finishing touch aan de ruimte.

Tip 4: Gasten maken het pas echt sfeervol

Heb je je mancave sfeervol aangekleed? Dan is het belangrijk om voor de echte sfeermakers te zorgen, en dat zijn de gasten. Je wil natuurlijk niet in je eentje in de mancave zitten. Samen kunnen jullie het namelijk pas écht gezellig maken!

Ontdek meer interieuradvies op lifestyle mannen blog mensgoodlife.