Optimale controle met een duo rolgordijn

Kan jouw interieur wel een opfrisser gebruiken? Raamdecoratie kan wonderen verrichten! Naast dat het zorgt voor de nodige privacy en helpt met het isoleren en verduisteren van ruimtes, is de juiste raamdecoratie ook een echte sfeermaker in huis. Tegenwoordig kiezen velen voor een duo rolgordijn en dat is niet zonder reden. 

Duo rolgordijnen

Met duo rolgordijnen, ook wel roljaloezieën, heb je de lichtinval in huis helemaal onder controle. Deze gordijnen bestaan uit twee verschillende lagen die apart van elkaar bewogen kunnen worden met een kettingbediening. Het gaat daarbij om een gekleurde (dichte) laag en een transparante (open) laag. Door deze verschillende lagen kun je er zelf voor kiezen in hoeverre je de dichte laag achter de transparante laag laat zien. De transparante banen laten licht door en overdag hangen deze gordijnen dan ook vaak in een open stand waarbij er dus genoeg licht binnenkomt. Wanneer het avond wordt en we wat meer privacy willen, dan laten we de dichte stof een grotere rol spelen. Dan kun je nog kiezen tussen een half open stand en een gesloten stand.

De voordelen

Een roljaloezie is super functioneel en dient daarnaast ook nog als een stijlvolle blikvanger in huis. Wanneer we een duo rolgordijn vergelijken met een standaard rolgordijn is het grootste verschil dat je bij het duo gordijn kunt spelen met het licht en de inkijk. Je kunt zo’n gordijn op maat laten maken en dit duo rolgordijn op maat dan ook voor iedere kamer gebruiken. Een lichte kamer of toch een wat donkerdere ruimte? Veel of weinig privacy? Met zo’n duo rolgordijn creëer je de ruimte die je wil. Handig en ook nog eens een mooi gezicht voor zowel binnen- als buitenaf.

Ben je overtuigd en wil je ook zo’n stijlvol en functioneel duo rolgordijn voor je ramen? De keuze is reuze! Van een tijdloze beige variant tot een moderne witte variant en van een grijs rolgordijn met industriële charme tot een stoer zwart model. Voor ieder wat wils!

Interieur tips

Ben jij op zoek naar inspiratie voor je interieur in combinatie met je mooie nieuwe rolgordijnen? Zoek dan eens rond op internet of op social media platforms als Pinterest en Instagram! Hier delen veel interieur liefhebbers hun eigen creaties en inspiraties. Door de vele voorbeelden vind jij ongetwijfeld een match met jouw interieur. Let goed op de kleurcombinaties en de diverse soorten stoffen in je interieur om deze zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Good luck!

Geef je interieur een boost met de juiste raambekleding, enjoy goodlife!

Ontdek meer interieur nieuws op lifestyle voor mannen blog mensgoodlife.