Top 4 interieur renovaties met een grote impact voor weinig geld
Top 4 interieur renovaties met een grote impact voor weinig geld

Top 4 interieur renovaties met een grote impact voor weinig geld

Sommige huiseigenaren denken dat grote renovaties veel geld kosten, zeker als je het hele interieur van de volledige woning wilt veranderen. Toch hoeft de make-over van je huis of appartement zeker niet duur te zijn. Sterker nog, zelfs met een klein budget kun je enkele renovaties uitvoeren die een grote impact hebben op je woning. Wil je graag weten welke dit zijn? Lees dan zeker verder want in dit artikel gaan we dieper in op vier budgetvriendelijke renovaties die een grote indruk achterlaten.

Laat je dakkapel onder handen nemen

Als je de buitenkant van je woning wilt veranderen, kun je ervoor kiezen om de buitenmuren een nieuw laagje verf te geven of om je dak te vervangen. Deze renovaties kunnen echter soms duur uitvallen.

Een goedkoop alternatief is het laten renoveren van je dakkapel. Na verloop van tijd kan het gebeuren dat het hout van de dakkapellen begint te rotten of dat er lekken ontstaan. Als dat het geval is, zou je kunnen overwegen om die kapellen te laten renoveren.

De renovatie van een dakkapel is goedkoper dan het compleet vervangen ervan. Dat komt doordat de huidige, nog intacte onderdelen gebruikt worden tijdens de renovatiewerken. Je bespaart ook geld op het onderhoud vanwege de kunststof afwerking. Als je overweegt om je dakkapel onder handen te laten nemen door een professional, zou je zeker online op zoek moeten gaan naar de dakkapel renovatie kosten voor de laagste renovatieprijzen.

Optimaliseer de verlichting in je interieur

Een ander goedkope renovatie die je kunt uitvoeren om de gehele look van je woning te veranderen, is het optimaliseren van de verlichting. Zo kun je overwegen om de huidige lampenkappen te vervangen door andere soorten die meteen zorgen voor een nieuwe uitstraling. Denk ook zeker na over de integratie van kleurrijke ledstrips, want die zorgen voor extra duurzame verlichting en voegen meer kleur toe.

Haal modulaire rekken in je interieur

Naast het aanpassen van je verlichting, zijn er ook andere manieren om snel je interieur een facelift te geven. Wil je de uitstraling van je slaapkamer of woonkamer op een goedkope en vooral handige manier veranderen? Haal dan een paar modulaire rekken of boekenkasten in huis.

Deze kasten en rekken maken elke ruimte in mum van tijd een stuk aantrekkelijker, zeker als ze gemaakt zijn van eikenhout of metaal. Bovendien bieden deze rekken meer opslagruimte voor bijvoorbeeld boeken, accessoires, planten en noem het maar op.

Als je al je spulletjes op die rekken zet, ziet je woning er meteen ook veel netter uit. Wil je liever spullen hergebruiken in plaats van nieuwe te kopen? Geef je huidige kasten of rekken dan een likje verf voor een totaal andere look of hang enkele houten planken aan de muur voor wat meer opslagruimte en natuurlijk meer ruimte voor accessoires.

Geef je keukenachterwand een nieuw likje verf

De keukenachterwand heeft niet alleen een praktische functie, maar accentueert ook de stijl en sfeer van de keuken en gehele woning. Als je je huis graag een goedkope make-over wilt geven, kun je de huidige keukenachterwand in een ander kleurtje schilderen.

Voordat je aan die schilderwerken begint, is het wel belangrijk dat je vochtbestendige en schrobvaste verf uitkiest en dat je de wand goed schoonmaakt. Anders kan de verf slecht hechten.