trakteer-jezelf-op-de-ideale-bank-om-thuis-lekker-te-relaxen
trakteer-jezelf-op-de-ideale-bank-om-thuis-lekker-te-relaxen

Trakteer jezelf op de ideale bank om thuis lekker te relaxen

Een bank is toch wel een van de belangrijkste meubels in huis. Neerploffen na een lange werkdag, een film kijken met je date of bijkletsen met visite. Oftewel, een multifunctioneel item en een echte eyecatcher in de ruimte! Maar een bank kopen doe je niet zomaar. Het is een behoorlijke uitgave, waar best wel wat bij komt kijken. Dan wil je natuurlijk wel dat hij lekker zit en past bij je inrichting en stijl. Wij proberen je met deze tips te helpen bij de zoektocht naar jouw ideale bank.

Type bank

Een u-bank, loveseat, designbank of hoekbank kopen. Je hebt banken in allerlei soorten, maten, materialen en kleuren. Keuzestress! Begin met het bepalen waar je bankstel moet komen te staan en het meten van de ruimte. Hierdoor weet je hoe groot je bank maximaal mag zijn. Een u-bank heeft doorgaans een groot formaat, met veel zitplaatsen. Maar dit past vaak niet in een wat kleinere woonkamer. Ben je van plan (nog) te gaan verhuizen? Dan is het natuurlijk wenselijk dat je bank ook in je nieuwe huis past. Wellicht is een modulaire bank dan wel een oplossing. Deze bestaat uit losse elementen welke je zelf kunt samenstellen. Ook ideaal als je van afwisseling houdt.

Naar de winkel

Je kunt altijd online vooronderzoek en een preselectie doen, maar voordat je een bank koopt raden we je aan in de winkel te proef-zitten en liggen. Neem daarbij ook je reguliere bankhanghouding aan. Leg vervolgens thuis met tijdschriften of kranten de afmetingen van het bankstel uit op de grond. Zowel de breedte als lengte. Zo krijg je een gevoel bij hoe het uit zal pakken.

Nog meer keuzes

Als je eenmaal het type en formaat hebt gekozen, komen er nog meer keuzes om de hoek(bank) kijken. Bijvoorbeeld het materiaal. Heb je kinderen of huisdieren? Dan is de kans op vlekken groter. Houd in dit geval rekening met de kleur en materiaal en kies bijvoorbeeld een wat donkerdere kleur of makkelijk afneembare stof. Wil je toch graag een lichte kleur in een fijne stof? Dan is er vaak ook nog de optie tot een vlekkenservice.

Daarnaast kun je meestal nog kiezen uit wel of niet een (verstelbare) hoofdsteun, uitschuifzitting, motorische verstelling, extra zitcomfort of USB-aansluiting. Kies wat jij belangrijk vindt!

Foto: Moretti

Wil je meer lezen en je laten inspireren over inrichting en lifestyle? Lees dan verder op online platform voor mannen mensgoodlife.