upgrade-jouw-keuken-met-een-luxe-kookeiland
upgrade-jouw-keuken-met-een-luxe-kookeiland

Upgrade jouw keuken met een luxe kookeiland

Een keuken met een kookeiland is een populaire keukenopstelling en dat is niet voor niets. Je creëert een luxe uitstraling in toch wel het hart van vele huizen. 

Wat is een kookeiland?

Een kookeiland is een vrijstaand aanrecht dat vaak in het midden van de keuken wordt geplaatst. Met zo’n extra aanrecht heb je meer werkruimte en doordat je je eiland van verschillende functies kunt voorzien, maak je je ‘werkzaamheden’ in de keuken ook nog eens makkelijker! Denk aan een kookplaat, gootsteen, vaatwasser of misschien wel een wijnkoeler. De kasten en lades die je in je kookeiland kunt verwerken zorgen voor extra opbergruimte, en zeg nou zelf; meer opbergruimte kunnen we altijd wel gebruiken! Keukens met kookeiland kunnen je van veel gemakken voorzien!

kookeiland
Foto: Nuva Keukens

De voordelen

Een kookeiland in je keuken brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst deelt het de keuken op een efficiënte manier in. Zo kun je bijvoorbeeld het eiland gebruiken als werkblad voor het bereiden van eten en het aanrecht langs de wand voor de vaatwasser en de spoelbak. Zo loop je jezelf of anderen niet meer in de weg wanneer je bezig bent in de keuken met je eigen taken. 

Naast de efficiënte indeling, creëer je met een kookeiland ook een plek om te ontbijten, lunchen, dineren, kletsen, borrelen etc. Het is een centraal punt waar iedereen graag samen zal komen. De hapjes heb je zo op “tafel” gezet en de biertjes haal je binnen enkele stappen uit de koelkast.

Voor ieder wat wils

Bij het ontwerpen van luxe keukens met kookeiland kun je alle kanten op, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt kiezen uit talloze materialen, zoals natuursteen of hout. Ga je dan voor een moderne, strakke look of toch voor een klassieke of misschien wel landelijke uitstraling? Kijk wat past in je keuken en in je huis en baseer daar de materialen op die je gaat gebruiken voor je eiland.

Houd bij het ontwerpen ook rekening met de praktische zaken. Een kookeiland kan een hoop ruimte in beslag nemen en dan is er wel genoeg ruimte nodig om eromheen te kunnen lopen. Vergeet deze loopruimte niet. Het zou zonde zijn als je zo’n mooi kookeiland realiseert maar er vervolgens niet vrij omheen kunt lopen. Wanneer je een kookplaat op je eiland verwerkt moet je ook rekening houden met de locatie van de afzuigkap en de ventilatie.

Upgrade je keuken met een luxe kookeiland, enjoy goodlife!

Vind meer interieur nieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.

Foto: Dean Saville via Pexels