vier-tips-voor-de-styling-van-jouw-tuin
vier-tips-voor-de-styling-van-jouw-tuin

Vier tips voor de styling van jouw tuin! 

Het is langer licht, we krijgen langzaam aan wat zonnigere dagen en de zomer staat voor de deur. Het is wat ons betreft de hoogste tijd om onze tuin eens even onder handen te nemen en die gezellige en relaxte sfeer van binnen ook buiten te creëren. Met onderstaande tips is dat zo gepiept!

#1 Kunstgras

Mensen verwerken steeds vaker kunstgras in hun tuin, balkon of dakterras en dat is niet zonder reden. Het is simpelweg dé manier om onderhoudsvrij van groen te genieten! Het kunstgras van nu is moeilijk van echt te onderscheiden en je kunt er heerlijk met blote voeten op lopen. Dus… Kunstgras kopen en inrichten maar! Knip of snijd je kunstgras in de juiste vorm. Ga voor een mooi grasveldje, versier je borders of leg het langs je vijver of plantenbakken. Met kunstgras geef je de moeilijkste hoeken toch een frisse look.

#2 Een goed verlichte tuin

Buiten denk je er waarschijnlijk niet zo gauw aan, maar goede verlichting is ook buiten belangrijk en bepalend voor de sfeer. Verlicht je terras op een gezellige en functionele manier, hang een lichtsnoer op met losse lampjes voor een feestelijke vibe en gebruik kaarsen, windlichten en lantaarns voor nog meer lichtpunten.

#3 Accessoires

Zoals velen stiekem wel weten; accessoires maken het af. Dit geldt ook in de tuin. Het creëren van gezellige hoekjes en nadenken over de details stopt niet wanneer we naar buiten gaan. Je kunt kleuren van binnen terug laten komen in je tuin of juist voor hele andere kleuren gaan. Kussens, plaids, een tapijt, potten met planten, glazen, vazen, aardewerk en ga zo maar door. Er zijn genoeg accessoires te vinden om jouw tuin een upgrade mee te geven.

#4 Meerdere zitplekken in je tuin

Door buiten te kiezen voor verschillende zitplekken creëer je een woonkamer gevoel in je tuin. Loungen op je hoekbank met dikke matraskussens, eten aan de grote tafel, op drukkere dagen met bezoek zitten op de poefen en krukken die je makkelijk erbij kan zetten en op de momenten dat het kan genieten van die hangmat in je tuin! Zitplekken genoeg!

Style je tuin als een pro, enjoy goodlife!

Vind meer tuinnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.

Foto: Willian Luiz via Pexels