waar-let-je-op-bij-het-inrichten-van-je-badkamer
waar-let-je-op-bij-het-inrichten-van-je-badkamer

Waar let je op bij het inrichten van je badkamer?

Bij het inrichten van je badkamer moet je op zoveel verschillende dingen letten. Je wilt natuurlijk dat jouw badkamer bij je past qua uiterlijk, daarnaast moet de ruimte praktisch ingericht zijn en mogen er geen (voor jou) belangrijke elementen ontbreken. Je kunt veel verschillende kanten op. Het tegelen alleen al, daar moeten we een nachtje over slapen. En dan hebben we nog niet gesproken over het toilet, de douche en het bad. In deze blog vind je tips en inspiratie voor het inrichten van jouw badkamer.

Wat voor tegels?

Strakke grote tegels, mozaïeken varianten, hexagon tegels, kleurrijke betegeling of toch de klassieke metrotegels? Hoe je jouw ruimte betegelt, heeft een groot effect op de uiteindelijke look and feel. Wil je gaan voor minimalistisch en strak? Dan horen daar ook grote en strakke douche tegels bij. Ben je helemaal weg van de industriële look? Dan kun je het beste kiezen voor betonlook tegels. Hoeft het daarentegen allemaal niet zo strak en ga je liever voor een landelijke look? Dan passen kleinere tegeltjes zoals metrotegels en mozaïeken varianten perfect.

Denk goed na over de kleuren

De kleuren in de badkamer bepalen grotendeels de uitstraling van de ruimte. Je kunt je immers wel voorstellen dat een donkere kamer met zwarte meubels voor een hele andere vibe zorgt dan een lichte kamer met neutrale meubels. De kleuren die je gebruikt kunnen er zelfs voor zorgen dat de badkamer groter en ruimer lijkt dan hij daadwerkelijk is. Lichte kleuren geven een ruimtelijk effect. Ga na wat voor vibe je zoekt en kies bijvoorbeeld voor sfeervol en gezellig met warme kleuren, voor stijlvol met wit én een trendkleur, voor basic met zwart en witte elementen of voor stoer met de betonlook badkamer.

Zorg voor genoeg opbergmogelijkheden

Hoe meer losse spullen er rondzwerven, hoe rommeliger je badkamer oogt. Het is belangrijk om slim gebruik te maken van de ruimte die je hebt en genoeg opbergmogelijkheden te creëren. Met een beetje creativiteit zie je in alle hoeken, wanden en gaten, slimme opbergmogelijkheden. Zo word je al snel een opbergkoning met een wastafelkast, een spiegel en kast in één, een trolley, planken aan de wand, droogkasten en medicijnkasten.

Een kleine maar fijne badkamer

Hoe meer ruimte je ter beschikking hebt, hoe makkelijker het is om de badkamer in te richten. Je kunt immers van alles kwijt in deze grote ruimte. Bij een kleinere badkamer moeten we keuzes maken.Je kunt jezelf vragen stellen als: hoe vaak ga ik écht in bad? Wil je per se een wc in de badkamer? Wat vind je van een bad en douche in één? De volgende ruimtewinners kunnen het inrichten van je kleine badkamer ook makkelijker maken. Een hoekwastafel, een compacte en hoge badkuip, een hoekbad, een naar buiten draaiende badkamerdeur en een hangtoilet. En onthoud: hoe minder losse spullen in zicht, hoe groter de ruimte lijkt.

Haal de spa in huis met een heerlijke badkamer die bij jou past, enjoy goodlife!

Richt je badkamer verstandig, praktisch en stijlvol in, enjoy goodlife!

Vind meer interieurnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.