zit-er-deze-winter-stijlvol-bij-met-een-gashaard
zit-er-deze-winter-stijlvol-bij-met-een-gashaard

Zit er deze winter stijlvol bij met een gashaard

Gezellig voor de haard een film of serie kijken of opwarmen onder een dekentje, dat zijn toch wel de ultieme knusse winteravonden. Heb je geen zin om zelf hout te sprokkelen en vuur te stoken? Met een gashaard maak je met één druk op de knop de haard eenvoudig aan-en-uit. De meeste gashaarden kun je zelfs bedienen met je smartphone of tablet. Maar er zijn nog meer voordelen. Lees snel verder!

Houtkachel vs. gashaard

De voordelen van een gashaard

Een gashaard geeft niet alleen een mooi vlammenspel om naar te kijken, maar straalt ook daadwerkelijk warmte uit. Je kunt zelf de vlamhoogte reguleren door de haard harder of zachter te zetten. En dat vanaf je luie bank of stoel, zonder hout te hoeven sprokkelen en vuur brandend te moeten houden. Hierdoor zit jij er in de winter warmpjes bij, waar en wanneer je maar wilt. Daarnaast is een gashaard ‘aansteken’ ook veiliger dan een houtkachel, doordat je niet in aanraking komt met echt vuur. Ten slotte, is ‘ie makkelijk te onderhouden. Er komt weinig afval vrij en er hoeft in ieder geval geen schoorsteen geveegd te worden.

Benen omhoog, en gashaard aan!

Type gashaarden

Er zijn verschillende soorten gashaarden waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld een inbouw-, vrijstaande of vrijhangende. En dat in allerlei verschillende afmetingen en stijlen. Je hebt keuze uit moderne, klassieke, en retro haarden. Passend bij jouw interieur. Daarnaast kun je zelfs kiezen tussen verschillende vuurzichten: frontzicht of vuurzicht vanuit allerlei kanten. Ga in ieder geval voor eentje met een hoog rendement. Hoe hoger het rendement, hoe zuiniger. Hierdoor houd je rekening met brandstofkosten en het milieu. Zorg dat het vermogen past bij de ruimte waar je de gashaard plaatst. Een haard met een te hoog vermogen kan z’n warmte niet kwijt, waardoor het al snel te heet wordt en je de haard snel uit moet zetten.

Welke haard past bij jou?

Wil je meer lezen over interieur en gadgets? Lees dan verder op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!