Zo bouw je zelf een schuur

Een schuur kan heel praktisch zijn. Je kunt hier van alles kwijt, van tuinspullen tot gereedschap. Maar ook is dit de ideale plek om wat te klussen of hobbyen. Heb je ruimte in je tuin voor een schuur? Dan is dit misschien wel de moeite waard! En… Een schuur kun je ook gewoon helemaal zelf bouwen!

Begin met het maken van een bouwtekening. Zet je plannen op papier. Hoe groot moet hij worden, welk type dak spreekt je aan, welke materialen ga je gebruiken. Wat worden de buitenmaten, binnenmaten en denk ook na over elektriciteit en water.

Start dan met de fundering van je tuinhuis en het frame van balken voor de vloer. Wanneer dit staat, kun je de vloer afmaken (met bijvoorbeeld dik hardhout multiplex). Na de vloer, komt het frame voor de wanden en het dak die je daarna weer kunt afwerken.

Bouw je eigen schuur

Wanneer je zo’n project start, heb je natuurlijk een hoop materialen nodig. Kijk van tevoren goed wat je allemaal nodig hebt en gaat hebben en zoek alvast wat verkooppunten. Zo kun je bij PerlaPlast Kunststofshop bijvoorbeeld een hoop handige materialen vinden.

Upgrade je tuin met een zelfgemaakte schuur, enjoy goodlife!

Vind meer interieurnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.